Life

Melodia câștigătoare de la Eurovision 2022 a devenit imnul soldaților: „Noi vom câștiga războiul”

Melodia câștigătoare de la Eurovision 2022, imnul soldaților ucraineni. Ce au transmis militarii care luptă în război într-o postare făcută pe Youtube.
16.05.2022 | 08:45
Melodia castigatoare de la Eurovision 2022 a devenit imnul soldatilor Noi vom castiga razboiul
Melodia câștigătoare de la Eurovision 2022 a devenit imul soldaților. foto: Colaj Fanatik / Capturi video Youtube
ADVERTISEMENT

Stefania, melodia care a câștigat Eurovision în acest an, este acum imnul soldaților ucraineni care luptă în război.

Melodia câștigătoare de la Eurovision a devenit imnul soldaților

O postare făcută de Garda Națională a Ucrainei pe pagina de Youtube arată mai mulți soldați ucraineni care cântă melodia câștigătoare de la Eurovision.

ADVERTISEMENT

„Băieți, sunteți cool! Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest, noi vom câștiga războiul!”, au fost auziți soldații spunând, care nu au uitat să îl felicite pentru victorie pe cei de la Kalush Orchestra.

Povestea cântecului câștigător de la Eurovision 2022 arată că a fost, inițial, dedicat mamei solistului trupei, Oleh Psiuk, dar după ce a început războiul, melodia a căpătat noi valențe.

ADVERTISEMENT

Conform liderului trupei de la Eurovision, nu există folosirea cuvântului război în versurile melodiei, dar aceasta vorbește despre „Mama Ucraina” și despre cum timpul trece, iar părinții îmbătrânesc așteptându-și fiii acasă.

„Câmpul înverzește, părul ei se-albește”. „Mamă, cântă-mi un cântec de leagăn/Vreau să-ți aud glasul”, începe melodia.

ADVERTISEMENT

Povestea cântecului care a obținut simpatia publicului la Eurovision

Inclusiv Oleh Psiuk a spus că ucrainenii au început să considere melodia de la Eurovision drept imnul războiului din țara lor.

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi.

ADVERTISEMENT

Deși nu există niciun cuvânt despre război în versuri, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu Mama Ucraina.

Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!”, a transmis liderul trupei, Oleh Psiuk, pe YouTube.

Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski după câștigarea Eurovision

Succesul trupei Kalush Orchestra a fost felicitat inclusiv de președintele țării, care a transmis pe Facebook următorul mesaj: “Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”.

Desigur, faimosul concurs muzical nu a fost lipsit nici de controverse. Conform voturilor din țările participante, Marea Britanie trebuia să se situeze pe primul loc.

Totuși, votul publicului a fost cel care a schimbat totul, iar Ucraina a devenit țara câștigătoare a concursului din anul 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: