Life

Melodia pe care Nicolae Ceaușescu o asculta tot timpul. Era preferata lui, iar mulți români o mai îndrăgesc și astăzi

Care era melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu. O asculta tot timpul și chiar a trimis un general de armată să-l felicite pe interpret.
02.01.2024 | 12:05
Melodia pe care Nicolae Ceausescu o asculta tot timpul Era preferata lui iar multi romani o mai indragesc si astazi
Care era melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

În perioada în care Nicolae Ceaușescu era președintele României, acesta avea o melodie preferată. Mulți români își amintesc de ea și o mai ascultă chiar și în zilele noastre. Despre ce piesă este vorba.

Melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu avea mai multe obiceiuri de la care nu se abătea. De fiecare dată avea aceeași cerință pentru frizerul său, și avea o pasiune pentru filmele americane. Însă fostul dictator avea o slăbiciune și pentru o melodie.

ADVERTISEMENT

Mulți români își mai amintesc și astăzi de piesă, pe care o mai ascultă din când în când. Este vorba despre romanța interbelică Frumoasa mea cu ochii verzi, iar interpretarea care l-a cucerit îi aparține lui Teodor Munteanu.

Ba mai mult de atât, într-o seară chiar a trimis un general al armatei pentru a-i mulțumi artistului pentru interpretare. Cântărețul a recunoscut că a fost măgulit și s-a temut că va face o gafă.

ADVERTISEMENT

„Am fost invitat să cânt la Calul Bălan, la Neptun, în Constanţa. Nixon şi Ceauşescu s-au ridicat în picioare şi au aplaudat. După ce am terminat, a venit la mine în pas alergător un general de armată. Mi-a fost teamă că am făcut o gafă.

M-a oprit şi mi-a zis: ‘În numele tovarăşului Nicolae Ceauşescu, vă mulţumesc pentru prestaţia din această seară. Va rămâne o seară de neuitat’”, a spus artistul care cânta piesa preferată a fostului președinte.

ADVERTISEMENT

„Îi plăceau melodiile compuse de români”

Cântărețul a mai spus că Nicolae Ceaușescu prefera melodiile care au fost scrise de români între cele două războaie. „Lui Nicolae Ceauşescu îi plăceau melodii compuse de români dintre cele două războaie mondiale.

Era topit după ele. Ştia toate textele. Dacă cineva greşea, îl corecta. Din repertoriul meu i-a plăcut Frumoasa mea cu ochii verzi”, a adăugat  Teodor Munteanu, pe care, de altfel, l-a îndrăgit și Gheorghiu Dej.

ADVERTISEMENT

„Am cântat un cântec scris de Aurel Manolache: Eu sunt Ghiţă, moldoveanul. Într-o sală de 10.000 de oameni, Gheorghiu Dej a fost primul care m-a aplaudat. A venit la mine, m-a pupat şi mi-a propus să mă înfieze. Mi-a zis când mă hotăresc să îi dau telefon”, a completat acesta.

ADVERTISEMENT