Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Meritau Ivan și Mitriță să fie la națională? ”Ai nevoie de jucători de combinație”

Sorin Cârțu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre echipa națională și mărturisit că Andrei Ivan și Alexandru Mitriță meritau convocați pentru meciurile cu Israel și Kosovo.
02.09.2023 | 20:25
Meritau Ivan si Mitrita sa fie la nationala Ai nevoie de jucatori de combinatie
Sorin Cârțu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre echipa națională și mărturisit că Andrei Ivan și Alexandru Mitriță meritau convocați pentru meciurile cu Israel și Kosovo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat numele celor 26 de jucători pe care i-a convocat pentru următoarele două partide din preliminariile Euro 2023, iar cei doi fotbaliști de la Universitatea Craiova nu se regăsesc pe listă.

De ce ar fi trebuit să fie Ivan și Mitriță la națională

Într-o ediție precedentă a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, fostul președinte al Universității Craiova, Sorin Cârțu, a mărturisit că Andrei Ivan și Alexandru Mitriță ar fi meritat convocarea, deoarece sunt doi jucători care pot destabiliza o defensivă.

ADVERTISEMENT

”La ce fond de jucători are România, Ivan și Mitriță ar putea fi la națională, dar depinde ce are el (n.r. – Edi Iordănescu) în minte. Părerea mea este că ar trebuie să fie la națională. Ivan are calități, caracteristici bune pentru fotbalul european de viteză, dar acum contează și cine îl pune în evidență.

Nu e nici într-o formă deosebită, maximă, nu a arătat precum Mitriță. Sunt niște jocuri de casă și ai nevoie de niște jucători din ăștia care să-ți închege jocul, care să vină pe combinații. Mitriță e un jucător de combinație și e nevoie pentru partidele cu Kosovo și Israel.

ADVERTISEMENT

Eu mi-aș căuta niște jucători de combinație pentru jocurile astea, deoarece două victorii îți dă șanse foarte mari pentru calificare. Dacă luăm 6 puncte din meciurile cu Kosovo și Israel șansele de îndeplinire a obiectivului sunt foarte mari.

Sunt echipe care au rămas în spate, apropo de Kosovo care și-a pus piedică, Elveția care și-a pus piedică cu noi. Noi concurăm cu Kosovo și Israel, deci meciurile astea directe trebuie să le câștigăm. Ai făcut meci egal cu Kosovo, bun, acum dacă îi bați practic îi scoți. Socotelile cam de modul ăsta se fac”, a declarat Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Contre pe tema convocărilor lui Edi Iordănescu

Ianis Hagi este în lotul României pentru dubla cu Israel și Kosovo, așa cum a anunțat jurnalistul Cristi Coste încă de vineri la FANATIK SUPERLIGA. Ianis a jucat puțin în ultima vreme, de la revenirea după accidentare, s-a transferat la Alaves, dar rămâne un om important pentru echipa națională.

Dumitru Dragomir și Alin Buzărin s-au contrat, la FANATIK SUPERLIGA, pe tema convocărilor lui Edi Iordănescu. Favoritul fostului șef al LPF, fundașul Ionuț Larie de la Farul, nu a fost chemat la lot.

ADVERTISEMENT

Emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este cea mai importantă emisiune de sport din România și poate fi văzută în fiecare zi de luni, marți și vineri, LIVE, nu mai pe homepage-ul site-ului www.fanatik.ro. Premiera fiecărei ediții va fi putea fi urmărită de la ora 17:30 pe canalul de YouTube Fanatik, dar și pe paginile de Facebook Horia Ivanovici și Fanatik.

Meritau Ivan și Mitriță să fie la națională?

ADVERTISEMENT