Sport

Mesaj tăios după incidentele de la România – Kosovo: „O tâmpenie. O aroganță. O provocare”

Orlando Nicoară, deținătorul drepturilor tv în SuperLiga, a postat un mesaj tăios pe rețelele de socializare după incidentele de la România - Kosovo.
12.09.2023 | 23:37
Mesaj taios dupa incidentele de la Romania  Kosovo O tampenie O aroganta O provocare
Mesaj tăios al lui Orlando Nicoară după incidentele de la România - Kosovo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Partida dintre România și Kosovo a fost întreruptă în minutul 18, din cauza scandărilor și a banner-ului cu tentă politică a ultrașilor de la „Uniți Sub Tricolor”: „Kosovo e Serbia”. În cele din urmă, partida de pe Arena Națională s-a reluat, însă Federația Română de Fotbal riscă o suspendare drastică.

Mesaj tăios al lui Orlando Nicoară după incidentele de la România – Kosovo

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Totuși, UEFA nu le dă posibilitatea echipelor naționale afiliate să refuze disputarea partidelor împotriva naționalei lui Primoz Gliha.

ADVERTISEMENT

Gruparea naționalistă „Uniți Sub Tricolor” nu a vrut ca această partidă să aibă loc, astfel ultrașii au afișat lozinci cu care UEFA nu este de acord sub nicio formă.

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile tv în SuperLiga, a postat un mesaj tăios pe pagina personală de Facebook, după incidentele de pe Arena Națională. Orlando Nicoară nu consideră că meciul trebuia să fie oprit pentru un astfel de mesaj.

ADVERTISEMENT

„5 țări membre UE, printre care și România, nu recunosc Kosovo. Practic, să spui ‘Kosovo e Serbia’, în România, e în acord cu decizia autorităților care nu au recunoscut independența acestei provincii, implicit nu au recunoscut separarea de Serbia.

„Să întrerupi meciul pentru acest mesaj e o prostie”

Să o spui pe un stadion, la un meci cu Kosovo, e o tâmpenie. O aroganță. O provocare. Să întrerupi meciul pentru acest mesaj e o prostie. Pentru că nu e vorba de rasism”, a scris Orlando Nicoară pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ulterior, directorul eAD a citat din Ministerul Român al Afacerilor Externe. „Participarea la competiții a unor sportivi sau echipe din România, alături de reprezentați ai provinciei Kosovo, precum și organizarea de competiții sportive în România, cu participarea unor reprezentanţi ai asociațiilor sportive ale entităţii respective, nu implică și nu poate avea ca efect recunoașterea de către Romania a statalităţii Kosovo”.

În urma incidentelor provocate de cei de la „Uniți Sub Tricolor”, România riscă să joace cu porțile închise cel puțin la următorul meci. În preliminariile Euro 2024, „tricolorii” mai joacă pe teren propriu cu Andorra și Elveția.

ADVERTISEMENT

România era recidivistă, după incidentele cauza de gruparea naționalistă „Uniți Sub Tricolor” și la meciul cu Belarus, când au avut scandări xenofobe la adresa Ungariei, cât și la meciul tur cu Kosovo, din deplasare, când au scandat, de asemenea, „Kosovo e Serbia”.

ADVERTISEMENT