News

Ultimele cuvinte ale unor sinucigași celebri! Ce a transmis Hitler și ce mesaj a lăsat Kurt Cobain

Ultimele cuvinte ale unor sinucigași celebri! Ce mesaje au lăsat personaje importante chiar înaintea morții. Ce a ținut să transmită Adolf Hitler pentru întreaga lume
27.11.2021 | 17:30
Ultimele cuvinte ale unor sinucigasi celebri Ce a transmis Hitler si ce mesaj a lasat Kurt Cobain
Ultimele cuvinte ale unor sinucigași celebri. Mesaje de adio. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Indiferent de motiv, emoțiile pe care le stârnește o sinucidere nu se opresc ușor. Mai ales că la acest gest au apelat și mulți oameni celebri, oameni care la un moment dat au însemnat ceva. Așa cum ultimele cuvinte rostite sunt apreciate de cei dragi, și cuvintele scrise într-un bilet de sinucidere au stârnit interes de-a lungul anilor.

Pentru fanii care au dorit să cunoască toate dedesubturile, membrii familiei și prietenii dragi, biletul de sinucidere reprezintă singurul mijloc de a încerca să înțeleagă „de ce”. De ce au ales să părăsească acest Pământ, de ce nu au cerut ajutor sau de ce a fost durerea lor atât de insurmontabilă.

ADVERTISEMENT

Ultimele cuvinte ale unor sinucigași care au avut partea lor de faimă!

Pentru mulți dintre cei care au ales să-și pună capăt zilelor, biletul a fost o modalitate de a vorbi cu cei dragi pentru ultima dată. Alții au ținut să-și exprime gândurile finale. Unele dintre aceste mesaje finale dezvăluie furia și tristețea, în timp ce altele sunt extrem de emoționante sau poetice.

Liderul partidului nazist și autorul Holocaustului, Adolf Hitler, a fost inițial cancelar al Germaniei. A devenit temutul Führer în 1934 și dictatura impusă de acesta a durat din 1933 până în 1945, timp în care a inițiat al Doilea Război Mondial prin invadarea Poloniei.

ADVERTISEMENT

Hitler și armata lui au fost responsabili pentru un adevărat genocid care a dus la uciderea a peste 6 milioane de oameni. Până în aprilie 1945, trupele sovietice stabiliseră locația lui Adolf Hitler și a soției sale Eva Braun și mărșăluiau pentru a-i captura.

Când erau la doar două străzi distanță, Hitler s-a împușcat în cap, în timp ce Braun a înghiţit  o capsulă cu cianură. Trupele sovietice au descoperit biletul său de sinucidere pe care scria: „…Eu însumi și soția mea – pentru a scăpa de dizgrația depunerii sau capitulării – aleg moartea”.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu Virginia Woolf

Scriitoarea engleză Virginia Woolf este considerată un adevărat pionier în literatura mondială. Una dintre cele mai importante autoare ale secolului al XX-lea, a fost, de asemenea, afectată de-a lungul vieții de boli mintale care au dus la spitalizarea ei în mai multe rânduri.

La vârsta de 59 de ani și-a umplut haina cu pietre și s-a înecat în râul Ouse. Înainte de moarte, a lăsat două scrisori, una către soțul ei și una surorii ei.

ADVERTISEMENT

„Dragă, sunt sigur că înnebunesc din nou. Simt că nu putem trece prin alte vremuri groaznice. Și de data asta nu mă voi recupera. Încep să aud voci și nu mă pot concentra. Deci fac ceea ce pare cel mai bun lucru de făcut. Mi-ai oferit cea mai mare fericire posibilă.”, nota scriitoarea.

Ce mesaj a lăsat Kurt Cobain

Solistul celebrei trupe rock Nirvana, Kurt Cobain părea să aibă totul. Considerat unul dintre cei mai emblematici și influenți muzicieni din muzica alternativă, acesta a schimbat definitiv cursul istoriei muzicii.

Căsătorit cu muziciana Courtney Love, Cobain a suferit de depresie severă și dureri cronice din cauza unei afecțiuni stomacale nediagnosticate.

Când nu și-a mai putut gestiona suferința, s-a împușcat în cap. A lăsat în urmă un bilet de adio pe care scria: „Nu mai am pasiune și amintiți-vă este mai bine să ard decât să dispar. Te rog, continuă, Courtney, pentru Frances. Pentru viața ei, care va fi mult mai fericită fără mine.”

Cum s-a sinucis Van Gogh

Considerat unul dintre cei mai faimoși și influenți pictori din istoria artei, Vincent van Gogh a creat cel puțin 2.100 de tablouri care includ 860 de picturi în ulei. Deși arta sa este prețuită astăzi, nu a avut un succes comercial în timpul vieții sale.

Lipsa lui de succes i-a agravat sănătatea mintală deja instabilă. Van Gogh a suferit de pauze psihotice și iluzii în cea mai mare parte a vieții sale de adult și, pe măsură ce a îmbătrânit, sănătatea lui s-a deteriorat.

Deși a petrecut timp în spitale pentru îngrijiri psihiatrice, depresia nu a încetat niciodată. Pe 27 iulie 1890, Van Gogh s-a împușcat în piept cu un revolver și a murit două zile mai târziu. Ultimele sale cuvinte „La tristesse durera toujours”, adică „Tristețea va dura pentru totdeauna”, sunt o dovadă a disperării sale.

Serghei Esenin, cinci căsătorii, un singur mesaj de adio

Esenin rămâne unul dintre cei mai populari poeți ai Rusiei. Își iubea țara, dar a simțit mereu o durere profundă pentru oamenii ei și suferința lpe care aceștia o aveau.

Deși scrisul lui a avut succes, comportamentul pe care îl avea era unul destul de ostil. Consumul de alcool a dus la numeroase ieșiri în decor. A stat în închisoare și o perioadă într-o unitate de psihiatrie. Înzestrat cu o frumusețe aparte, dar și cu o personalitate romantică, s-a îndrăgostit frecvent și, într-o perioadă scurtă, a fost căsătorit de cinci ori.

Pe 28 decembrie 1925, Esenin a fost găsit spânzurat în camera lui de hotel. Cu o zi înainte, îi dăduse unui prieten ultimul său bilet. Unul pe care l-a scris cu sânge. „La revedere, prietene, la revedere. Draga mea, ești în inima mea. A fost preordonat să ne despărțim și să fim reuniți din când în când. La revedere: nicio strângere de mână de îndurat. Să nu avem tristețe – sprânceană încruntă. Nu este nimic nou în a muri acum, deși a trăi nu este mai nou”, nota Esenin.

ADVERTISEMENT