Life

Mesaje de Sfântul Andrei 2023. Urări și felicitări pe care să le trimiți sărbătoriților zilei

Mesaje și toasturi pentru Sfântul Andrei 2023. Cele mai frumoase SMS-uri pe care să le transmiți sărbătoriților pe 30 noiembrie.
30.11.2023 | 09:00
Mesaje de Sfantul Andrei 2023 Urari si felicitari pe care sa le trimiti sarbatoritilor zilei
Mesaje și toasturi pentru Sfântul Andrei 2023. Cele mai frumoase SMS-uri pe care să le transmiți sărbătoriților pe 30 noiembrie. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mesaje de Sfântul Andrei 2023. Urări și felicitări pe care să le trimiți sărbătoriților zilei care sunt cinstiți în fiecare an la aceeași dată calendaristică. Această zi este extrem de importantă pentru credincioșii români.

Mesaje și toasturi pentru Sfântul Andrei 2023. Cele mai frumoase SMS-uri pe care să le transmiți sărbătoriților pe 30 noiembrie

Mesaje inedite și toasturi pentru Sfântul Andrei cel Întâi chemat, care a fost proclamat Ocrotitorul României încă din anul 1997. Cele mai frumoase SMS-uri pe care să le transmiți sărbătoriților pe 30 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Această mare sărbătoare bisericească este și una națională pentru că peste 940.000 de români își serbează onomastica. Mai mult, Codul Muncii prevede ca persoanele care lucrează la stat să primească liber.

Mesaje de Sfântul Andrei pentru rude

  • Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie!
  • Se spune că iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat că cerul poate arăta bine fără lună, dar niciodată fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorule!
  • Pe o petală de lalea, La Mulți Ani din partea mea, iar pe una de bujor, Te iubesc și te ador!
  • Dragă mamă, azi, de Sfântul Andrei, al cărui nume îl porți, îți urez multă sănătate, putere de muncă şi împlinirea tuturor dorinţelor. La mulți ani!
  • Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La mulți ani!
  • La Mulți Ani Andreea/Andrei! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea, așa si tu luminezi viata mea! Te iubesc!
ADVERTISEMENT

Urări de Sfântul Andrei pentru prieteni și apropiați

  1. Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire ți-am împletit un La Mulți Ani aducător de Fericire! La mulți Ani Andrei/Andreea!
  2. Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii! La Mulți Ani!
  3. La mulți ani, fericire, împăcare sufletească, flori, iubire, sănătatea să te palească, prietenii să nu te uite și să ai bucurii multe!
  4. La mulţi ani, Andreea! De ziua numelui tău îți doresc să fii mereu energică, sănătoasă și să ai parte de mulți bani!
  5. Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani, și un sincer: La mulți ani, Andrei!
  6. Să ai o zi frumoasă și să te bucuri de numele pe care îl porți. Să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulți ani de Sfântul Andrei!
  7. Dragă Andrei, sper ca mesajul meu să fie mai călduros decât vremea de afară. Îți doresc să ai parte de multă sănătate și îți urez tot binele din lume. La mulți ani!
  8.  La mulți ani, dragă Andrei! Să ai parte numai de împliniri, iar viața să îți fie o eternă sărbătoare!

Mesaje de Sfântul Andrei pentru colegi și șefi

  • Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori!
  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Dragul meu coleg, să ai parte numai de zile senine şi însorite!
  • La mulți ani și mult noroc în aceasta zi specială, șefu. Îți doresc să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume. 
  • Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros la mulţi ani, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi pe plan profesional!
ADVERTISEMENT

Cele mai amuzante urări de Sfântul Andrei

„Hai noroc și voie bună, / Să petrecem împreună, / C-astăzi este o zi mare, / Și-i motiv de sărbătoare. /La mulți ani, Andrei/Andreea!”. 

„La mulți ani de Sfântul Andrei, fericire și bani grei! Soarta dulce și aleasă, fie-ți tot mereu mireasă!”. 

ADVERTISEMENT

„Îți doresc să mergi pe un drum numit viată, să te împiedici de un ciob numit noroc, să cazi într-o prăpastie numită fericire și să culegi o floare numită iubire! La mulți ani Andrei!”

Ce nume se serbează, de fapt, de Sfântul Andrei?

Datele Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor ne arată că peste 940.000 de români își serbează onomastica de Sfântul Apostol Andrei, pomenit pe 30 noiembrie. Cele mai întâlnite prenume sunt Andrei și Andreea.

În aceeași notă, dacă este să ne referim doar la numele masculine, 3.059 de persoane se numesc Andi, 833 – Andreeas, 485.819 – Andrei, 660 – Andrew. Când vine vorba de femei 31.604 românce poartă prenumele Andra, 21.264 – Andrada și 341.401 Andreea.

Totodată, printre sărbătoriții zilei de Sfântul Apostol Andrei se mai numără: Andriaș, Andru, Andrușca, Andreia, Andruşca, Andruţa, Deea sau Deia. Toți aceștia vor primi mesaje, urări și felicitări de la persoanele dragi.

ADVERTISEMENT