Life

Mesajul ascuns al Patriarhului Daniel strecurat în slujba de Înviere: „Alimentele sunt de două feluri”

Patriarhul Daniel a strecurat un mesaj subtil legat de nutriție în timpul slujbei de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București.
18.04.2023 | 14:30
Mesajul ascuns al Patriarhului Daniel strecurat in slujba de Inviere Alimentele sunt de doua feluri
Patriarhul Daniel a oferit sfaturi alimentare la slujba de Înviere. Foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu doar că este cel mai important om al Bisericii Ortodoxe Române, dar Patriarhul Daniel a dat și sfaturi în materie de nutriție. Iar asta nu oriunde sau oricând, ci chiar în timpul slujbei de Înviere. Mesajul viral transmis de Preafericit printre rugăciuni.

Patriarhul Daniel, sugestii alimentare pentru creștini chiar la slujba de Înviere

Patriarhul Daniel a profitat un moment de faptul că are în față o adunare impresionantă în curtea Catedralei Patriarhale din București pentru a transmite creștinilor un mesaj ce nu ține neapărat de credință.

ADVERTISEMENT

Cu un discurs pe care te-ai așteptat să-l auzi, mai degrabă, de la un medic nutriționist, Patriarhul Daniel a împărțit vehement alimentele în două categorii: „bio și adio”. Printre altele, a lăudat și afacerile BOR, amintind mulțimii că dacă stă până la final, primesc și daruri… naturale.

Este vorba, pe lângă Sfintele Paști, de păscute cu brânze făcute de patiseria Patriarhiei, dar și de ouă adunate chiar de la găinile care trăiesc fericite și nestresate de nimeni în gospodăria Mănăstirii Cernica.

ADVERTISEMENT

„Vă anunțăm cu bucurie, bineînțeles, că cei care vor rămâne până la finalul Sfintei Liturghii, care se va termina în Catedrală, vor primi în dar iconițe reprezentând Învierea Domnului, pastorala de Paști din anul acesta, pachetul cu Sfintele Paști, păscuța cu brânză realizată la patiseria Patriarhiei Române și oul roșu din gospodăria Mănăstirii Cernica.

Adică, se vede că sunt alimente bio. Pentru, în general, alimentele la noi sunt de două feluri, bio și adio… viață. Deci, aceste daruri sunt daruri de Paște pentru cei care stau până la sfârșit”, a spus Patriarhul Daniel la slujba de Înviere.

ADVERTISEMENT

Ce au primit credincioșii care nu au stat până la finalul slujbei de Înviere

Totuși, și cei care din varii motive nu au reușit să reziste slujbei de patru ore, au beneficiat, pe o parte, din mărinimia Biserircii Ortodoxe și a reprezentanților acestora, în frunte cu Prefericitul Daniel, cel care a făcut anunțul.

„Cei care nu pot rămâne până la sfârșit, vor primi, totuși, pachetul cu Sfintele Paști la Baldachinul Sfinților. De asemenea, în dreptul Veșmântăriei Mari, vizavi de ușa exterioară a Sfântului Altar. Deci, în două locuri.

ADVERTISEMENT

Aceste daruri sunt oferite ca semn de prețuire și împreună bucurie, rugându-ne Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o femeilor mironosițe și pacea pe care a dăruit-o Sfinților Mucenici”, i-a asigurat Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel ține cont de propriile învățături. Ce cafea bea cel mai bine plătit om al Bisericii

O vorbă bine-cunoscută în popor sună cam așa „Fă ce zice popa, nu ce face el”. Ei bine, în cazul Patriarhului Daniel, atunci când dă sfaturi despre alimente, pare să și țină cont de ele. Chiar și cafeaua pe care o consumă este una cu totul aparte.

Sortimentul preferat este denumit chiar Divin, un soi creat din trei cafele rare, crescute la altitudine. Ce o face atât de deosebită sunt gustul aroma desăvârșite, incomparabile cu ce se găsește în comerț. Dar nici prețul nu este de trecut cu vederea.

Pentru un pachet de doar 100 de grame, Patriarhul Daniel plătește 45,99 de lei. „Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin.

Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă”, a explicat Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București.

Dar nu e de mirare că Patriarhul își permite și cafea de cea mai bună calitate, și alimente bio. E cunoscut ca fiind cel mai bine plătit al Bisericii Române, iar anul trecut, în luna martie, a încasat o indemnizație brută de 23.920 lei.

ADVERTISEMENT