News

Mesajul de Paști al președintelui Iohannis: „Sărbătoarea să ne inspire să fin mai aproape de semenii aflați în suferință”

Președintele Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, un mesaj cu prilejul sărbătorilor pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante.
15.04.2023 | 15:11
Mesajul de Pasti al presedintelui Iohannis Sarbatoarea sa ne inspire sa fin mai aproape de semenii aflati in suferinta
Președintele României, Klaus Iohannis/ Foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

În mesajul pascal al președintelui Klaus Iohannis este adresat românilor un apel la solidaritate și la împliniriea binelui comun față de cei aflați în suferință din diverse motive, inclusiv persoanelor afectate de război.

Învierea Domnului ne aduce împreună pentru a ne bucura de triumful credinţei asupra morţii şi a suferinţei. În aceste momente de intensă bucurie spirituală, transmit urări de sănătate, pace și prosperitate tuturor românilor ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi, aflaţi în ţară ori în comunitățile diasporei.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea Sfintelor Paşti să ne inspire să fim, cu un gând bun şi un gest de solidaritate, mai aproape de semenii aflaţi în suferinţă, loviţi de război ori nenorociri, afectaţi de pierderea celor dragi sau de povara singurătăţii. Călăuziți de lumina iubirii lui Hristos, să dăruim înţelegere, compasiune şi sprijin tuturor celor care au nevoie de ajutorul nostru.

Sfintele Paşti să ne întărească în credinţă şi speranță, să ne călăuzească pe mai departe cu lumina Învierii Domnului, spre împlinirea binelui comun”, se spune în mesajul președintelui.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, șeful statului a avut și un mesaj pentru creștinii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici care au sărbătorit Paștele, precum și pentru cei care celebrat Floriile și care în această seară vor sărbători Învierea:

Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete, darul comuniunii cu cei dragi, răsplata păcii și a armoniei. Totodată, îi salut călduros pe toți cei care sărbătoresc Floriile.

ADVERTISEMENT

Sfintele Paști ne oferă cu multă generozitate sensul, căldura și forța valorilor creștine, care continuă să ne fie și astăzi călăuză în vremuri dificile. Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor regăsirea cu cei apropiați în lumina speranței, a iubirii și a credinței!

Pe lângă urarea de final „Cristos a înviat!”, mesajul de acum o săptămână al lui Klaus Iohannis conținea și urări specifice aceste sărbători în limbile maghiară și germană: „Kellemes Húsvéti Ünnepeket!” și „Frohe Ostern!”

ADVERTISEMENT

După ce se încheie sărbătorile de Paști, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 18–26 aprilie 2023, vizite oficiale în Brazilia, Chile și Argentina care urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine și redinamizarea interacțiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial

ADVERTISEMENT