Sport

Mesajul emoționant al lui Gică Popescu, după ce fiul său s-a calificat cu România U19 la Campionatul European din 2022: „La fel ca mine”

Gică Popescu a transmis un mesaj emoționant după performanța reușită de fiul său cu naționala U19 a României, care s-a calificat la Campionatul European.
28.03.2022 | 23:07
Mesajul emotionant al lui Gica Popescu dupa ce fiul sau sa calificat cu Romania U19 la Campionatul European din 2022 La fel ca mine
ADVERTISEMENT

Echipa națională de fotbal a României a învins Croația la ea acasă, scor 2-1 și s-a calificat astfel la Campionatul European din postura de lider al grupei, cu o etapă înainte ca Turul de Elită să se încheie. Turneul final va avea loc în perioada 18 iunie – 1 iulie 2022.

Mesajul lui Gică Popescu, după ce fiul său s-a calificat cu România U19 la Euro 2022

Cum printre micii „tricolori” se numără și fiul său, Gică Popescu a trăit la intensitate maximă fiecare partidă. După calificare, acesta l-a felicitat pe Nicolas, printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare și a amintit de performanţa similară a generației sale.

ADVERTISEMENT

Cu banderola de căpitan pe braț, „Baciul” a condus naționala U19 a României spre Euro 1986. Din echipă mai făceau parte Florin Prunea, Dan Petrescu, dar şi Ioan Ovidiu Sabău.

Amintiri. La fel ca mine, Nico va merge la un Campionat European U19. Sâmbătă, echipa naţională Under 19, din care face parte şi fiul meu, Nicolas, a obţinut o superbă calificare la turneul final al Campionatului European. Meciul care avea să însemne calificarea s-a disputat contra Croaţiei, chiar ţara gazdă a grupei de la Turneul de Elită.

ADVERTISEMENT

Nico a intrat pe teren în minutul 28. Mi-am adus aminte cu emoţie de calificarea pe care am obţinut-o cu echipa naţională la aceeaşi categorie de vârstă la Campionatul European din 1986. Eram căpitan de echipă într-o generaţie în care-i aveam colegi, între alţii, pe Prunea, Dan Petrescu şi Ovidiu Sabău”, a scris Gică Popescu.

Mai mulți jucători ai Farului au contribuit la performanța României U19

De asemenea, fostul căpitan al Generației de Aur i-a felicitat pe ceilalți jucători din lotul Farului care au pus umărul la calificarea selecționatei U19 a României la Euro 2022.

ADVERTISEMENT

Calificarea de sâmbătă a fost cu atât mai frumoasă pentru noi, cu cât de la Farul au mai jucat Gabriel Dănuleasa, Luca Andronache şi Răzvan Tănasă.

Iar din lotul care a obţinut calificarea au mai făcut parte Dan Sârbu, Ştefan Bodişteanu şi Eduard Radaslavescu, care au lipsit la acest meci din motive medicale. Felicitări, copii! Succes la vară, la turneul final din Slovacia!”, a conchis Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

România U19 nu a mai fost prezentă la un turneu final destinat acestei categorii de vârstă din 2011, când țara noastră a avut rolul de gazdă. „Tricolorii” s-au clasat la acea vreme pe ultimul loc într-o grupă cu Irlanda, Cehia şi Grecia.

ADVERTISEMENT