Fotbal international

Mesajul antrenorului Parmei pentru Man şi Mihăilă înainte de Juventus – Parma: ”Fanii nu concep să pierdem”

20.04.2021 | 18:56
Mesajul antrenorului Parmei pentru Man si Mihaila inainte de Juventus  Parma Fanii nu concep sa pierdem
ADVERTISEMENT

Echipa românilor Valentin Mihăilă și Dennis Man va încerca, miercuri seară, să dea lovitura pe Allianz Stadium din Torino, în disputa cu Juventus.

Pentru Parma este una dintre partidele pe care nu au voie să le piardă pentru a rămâne în calculele salvării de la retrogradare, oricum infime.

ADVERTISEMENT

Juventus nu traversează cea mai bună perioadă. A câștigat doar două din ultimele cinci partide și a încasat cel puțin un gol în ultimele 7 întâlniri, iar antrenorul Parmei știe că echipa lui poate să facă o figură frumoasă.

Roberto D’Aversa: ”Jucătorii nu au nevoie de motivație în plus”

Aflată într-o situație dificilă în clasament, Parma a înscris totuși 18 goluri în ultimele 10 partide, iar acest lucru îl face pe tehnicianul ”cruciaților” să viseze la un rezultat surpriză. În plus, D’Aversa crede că presiunea fanilor și numele adversarului sunt argumente suficiente pentru motivarea jucătorilor lui.

ADVERTISEMENT

”Urmează meciul cu Juventus. Fanii nu concep să pierdem, iar noi vom încerca până când matematica ne va zice că e imposibil să ne salvăm. E bine că vine acest meci repede, iar jucătorii nu au nevoie de motivație când adversara se numește Juventus. Este un meci la care visează toți de când sunt copii și poate vom juca fără presiune, ci cu mândria de a îmbrăca acest tricou.

Juventus nu este invincibilă, dar acum este înrăită după înfrângerea cu Atalanta. Cristiano Ronaldo vrea să înscrie, ei se așteaptă să ne trimită acasă cu cel puțin 3 goluri încasate. Dar aceeași echipă a pierdut cu Benevento și, cu tot respectul, eu nu aș da jucătorii mei pe cei de la Benevento”, a spus Roberto D’Aversa, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului.

ADVERTISEMENT

Unde greșește Roberto D’Aversa

Tehnicianul Parmei a mai spus că este conștient că echipa lui suferă de un complex al finalurilor de meci, dar și-a asumat întreaga vină pentru numeroasele puncte pe care Parma le-a risipit în ultimele minute ale partidelor. Ultimul exemplu este meciul cu Cagliari, de la sfârșitul săptămânii trecute, când ”cruciații” au condus cu 2-0 și 3-1, dar au pierdut cu 3-4, în prelungiri.

”Nu a trecut încă supărarea, sunt multe lucruri inexplicabile în modul în care risipim puncte prețioase. Dar principalul vinovat sunt eu – dominăm până în minutul 90 și pierdem, asta înseamnă că nu am știut să-i fac să înțeleagă că meciul nu se termină până atunci. Este a cincea oară când se întâmplă de când sunt aici”, a spus D’Aversa.

ADVERTISEMENT

Meciul Juventus Torino – AC Parma se joacă miercuri, de la ora 21:45. Înaintea partidei Parma este penultima în clasament, cu 20 de puncte, la 10 distanță de Benevento, ocupanta locului 17, primul deasupra liniei roșii.

ADVERTISEMENT