Sport

Mesajul lui Ivan Patzaichin de pe patul de spital cu două zile înainte de a muri, adresat unui cunoscut ziarist: „Sunt bine!”

Cunoscutul jurnalist Gabi Safta a postat pe Facebook un mesaj emoționant la despărțirea de Ivan Patzaichin, cu care dialogase prin mesaje chiar când marele campion se afla în spital.
05.09.2021 | 13:48
Mesajul lui Ivan Patzaichin de pe patul de spital cu doua zile inainte de a muri adresat unui cunoscut ziarist Sunt bine
Gabi Safta a scris un mesaj emoționant dedicat lui Ivan Patzaichin
ADVERTISEMENT

Dispariția prematură a lui Ivan Patzaichin a îndoliat România, marele campion fiind apreciat de toată lumea, nu numai de oamenii implicați în fenomenul sportiv. Astăzi, după ce s-a aflat că ”Amiralul” a încetat din viață, cunoscutul jurnalist Gabi Safta a scris un mesaj emoționant pe Facebook dedicat celui care a fost Ivan Patzaichin.

Totodată, ziaristul a făcut public și schimbul de mesaje pe care l-a avut cu Ivan Patzaichin cu doar două zile înainte de a muri. Fostul mare sportiv i-a spus că se află în spital pentru niște investigații, dar a susținut că lucrurile sunt „spre bine”.

ADVERTISEMENT
Schimbul de mesaje dintre ziaristul Gabi Safta și Ivan Patzaichin

”Ca om care iubește sportul până la epuizare, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a oferit șansa de a fi prieten cu trei dintre cei mai mari sportivi ai României. Leonard Doroftei, Gică Hagi și Ivan Patzaichin. Sigur, sunt mulți alți uriaș sportivi ai acestei țări!”, a început Safta.

„Chiar zilele trecute mă gândeam că Leonard, Gică și Ivan au destule în comun: bunul simț, modestia, bunătatea, sinceritatea, forța și dorința permanentă de a rămâne lângă sport. Pentru a-i ajuta pe cei care veneau din urmă și care încercau să ajungă la nivelul lor”, a notat afectat Gabi Safta.

ADVERTISEMENT

Gabi Safta: ”Îmi mulțumea pentru că-l sun!”

„După fiecare interviu pe care-l realizam cu Ivan, cam o dată la două sau trei luni, îmi mulțumea pentru că-l sun. El îmi mulțumea mie… Luna trecută, după ce l-am sunat de câteva ori și nu-mi răspundea, mi-am permis să-l deranjez cu un mesaj să-l întreb ce se întâmplă”, a continuat ziaristul.

”Nu se mai întîmplase vreodată să nu-mi răspundă. O făcea chiar dacă era în ședințe. Vorbea în șoaptă, își cerea scuze și mă ruga să aștept că mă sună el. Acesta a fost Ivan, cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor. Aceasta era propoziția care deschidea interviurile cu Ivan. Continuam să dau și o explicație în acest sens, pentru că în balanță am pus performantele mondiale, dificultatea sportului practicat și sacrificiul de a fi în cantonament 11 luni pe an!!”, a dezvăluit Gabi Safta.

ADVERTISEMENT

”Mai jos este o mostră a faptului că era un OM imens. Il sâcâiam cu mesajele și telefoanele pentru a face emisiunea. Trecuseră mai mult de trei luni și mă simțeam incomod fără Ivan. Ultima oară chiar mă întreba ce să mai vorbim, că nu avea noutăți. Am găsit însă destule subiecte. Cu Ivan puteai vorbi ORICE. Era nelipsit de la teatru, spectacole, concerte de orice fel de muzică, mai ales rock. Ieșea mereu pentru că avea de „recuperat” 30 de ani de cantonament”, a povestit îndurerat Safta.

Gabi Safta: ”Cel mai dificil cantonament, la Elias”

”Până și ultima perioada a vieții a fost ca într-un cantonament, și nu acasă. Cel mai dificil cantonament, la Elias. Vă garantez că a suferit. Tata a plecat la fel, cancer pulmonar. «Nici nu mi-am vazut fetița cum a crescut», spunea deseori”.

ADVERTISEMENT

”Acum, cei care l-au împiedicat să-și vadă un vis, debarcaderul pe Dâmbovița, cei care i-au închis retaurantul pentru motive ridicole, cel care, la un ziar de sport, l-a ironizat pentru că a acceptat să ofere Stelei o Cupă a României la fotbal poate că regretă acum faptul că au fost răi cu UN OM atât de bun. Un OM, care atunci când era în vogă a refuzat să îmbrace tricoul URSS-ului. A ales România!”, a mărturisit Safta, dezvăluind și un vis neîmplinit al marelui campion

”Lumea ar fi trebuit să-i fie alături în toate proiectele când trăia, nu acum!”

”Chiar și ultima perioadș a vietii a luptat pentru România. Avea un proiect de a face România mai cunoscută în lume și un altul pentru a-i ajuta pe oamenii cu dizabilitățti. Vă dați seama ce făcea Ivan în fiecare zi??? Pentru ce, pentru că nu candida undeva în politică?! O făcea pentru România, pentru el și atât, așa cum rarisim mai găsim alții”, a notat Safta.

”Lumea plânge pentru IVAN PATZAICHIN! Lumea ar fi trebuit să-i fie alături în toate proiectele când trăia, nu acum. Ma gândesc unde ar fi fost Ivan dacă ar fi lăsat modestia deoparte. Cu noi au rămas amintirile unui om iubit de toți și cu lecțiile de viață date de el și cu…statuia din fata stadionului Dinamo! Ramas bun, Ivan!”, a încheiat Gabi Safta, care a publicat și schimbul de mesaje avut cu Ivan Patzaichin.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”