Sport

Lumea sportului românesc deplânge moartea lui Ivan Patzaichin. Mesajele Nadiei Comăneci și ale Ambasadei SUA: „Un gigant”

Multiplu campion olimpic, mondial și european, Ivan Patzaichin a decedat duminică, 5 septembrie, la vârsta de 75 de ani.
05.09.2021 | 17:10
Lumea sportului romanesc deplange moartea lui Ivan Patzaichin Mesajele Nadiei Comaneci si ale Ambasadei SUA Un gigant
ADVERTISEMENT
05-09-2021
14:10

Nadia Comăneci și Ambasada SUA își iau rămas bun de la Ivan Patzaichin

Nadia Comăneci a fost extrem de afectată de dispariția lui Ivan Patzaichin cu care avea o relație de prietenie: „Un gigant al sportului… o legendă nemuritoare… un prieten drag… un om minunat. RIP, dragă Ivan Patzaichin”, a scris fosta mare gimnastă într-o postare pe pagina personală de instagram.

Postarea Nadiei Comăneci in memoriam Ivan Patzaichin
Postarea Nadiei Comăneci in memoriam Ivan Patzaichin

Ambasada Statelor Unite ale Americii a ținut de asemenea să își prezinte un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin, ale cărui proiecte din Delta Dunării au fost susținute mulți ani de către partenerii strategici:„Lumea nu va mai fi la fel fără campionul mondial Ivan Patzaichin, dar el va fi veșnic în inimile noastre! Odihnească-se în pace!”.

Ivan Patzaichin, alături de ambasadorul SUA la București
Ivan Patzaichin, alături de ambasadorul SUA la București
05-09-2021
11:12

Ilie Năstase: „Patzaichin e un geniu, iar geniile nu mor”

În opinia fostului mare tenisman Ilie Năstase, Ivan Patzaichin nu a murit, pentru că „a fost un geniu, iar geniile nu mor!”.

„Era un om deosebit, un om bun. Nu vorbea foarte mult. Era simplu și nu vorbea deloc despre performanțele lui extraordinare. După mine, el rămâne campionul nostru, al României. E o zi tristă nu doar pentru întregul românesc, ci pentru întreaga Românie.

Foarte bună inițiativa celor de la Dinamo de a-i amplasa o statuie în fața stadionului. Ar fi trebuit să fie pusă și în altă parte, să vadă copiii cine a fost Patzaichin. Dacă cei de la Dinamo nu-i făceau statuie, cei de astăzi nu i-ar fi făcut. Patzaichin e un geniu, iar geniile nu mor. Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat Ilie Năstase la Antena 3.

05-09-2021
09:49

Mihai Covaliu, la moartea lui Ivan Patzaichin: „Pentru noi, eşti nemuritor!”

Și Mihai Covaliu, președintele COSR, a trimis un mesaj emoționant la dispariția marelui campion Ivan Patzaichin.

„Ivan e o legendă nemuritoare a sportului românesc şi mondial. Pentru noi, Ivan e campionul dintre oameni si Omul dintre Campioni. Ivan a fost campiOm, o poveste fără sfârşit a sportului românesc. E datoria noastră să îi păstrăm vie memoria, să le spunem celor care vor veni să practice sport că totul e posibil atunci când te dăruieşti, te pregăteşti şi crezi în tine.

Că poţi vâsli cu inima atunci când pagaia se rupe, că trebuie să dai înainte să primeşti şi că nu e nimic mai înălţător decât să îi ajuţi pe alţii să ajungă campioni. Aceasta este povestea lui Ivan! Rămas bun, Ivan! Pentru noi eşti nemuritor!”, a declarat Mihai Covaliu.

 

05-09-2021
09:44

Gică Hagi și Gică Popescu, mesaj emoționant după moartea lui Ivan Patzaichin: „Rămas bun, „amirale”

Deși cele două mari legende ale fotbalului se află în Turcia, tragedia care a șocat sportul românesc a ajuns și la ei.

Gică Hagi și Gică Popescu au transmis un mesaj emoționant pe Facebook în care l-au caracterizat pe Ivan Patzaichin ca un model. 

„Rămas bun, „amirale”!

Din păcate, România a pierdut astăzi una dintre cele mai mari legende ale sportului, unul dintre cei mai mari ambasadori ai țării, „amiralul flotei românești”, Ivan Patzaichin.
A fost o mândrie, o bucurie să te cunoaștem!
Ivan Patzaichin a fost și va fi mereu un model de cum se construiește succesul: dăruire, voință, profesionalism.
Rămas bun, prietene!

Gheorghe Hagi – manager tehnic Farul Constanța
Gheorghe Popescu – președinte Farul Constanța”, apare pe pagina de Facebook a celor de la Farul Constanța.

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi pe care România i-a dat vreodată, a încetat din viață, duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani.

Acesta se afla de 3 luni la spitalul „Elias”, când fusese diagnosticat cu o boală incurabilă, iar starea sa medicală s-a agravat în ultima lună.

ADVERTISEMENT

Primele mesaje apărute după decesul lui Ivan Patzaichin

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a emis un comunicat de presă după moartea lui Ivan Patzaichin: “E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.

 Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos.

ADVERTISEMENT

Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească” 

ADVERTISEMENT

Nici familia fostului mare campion nu a întârziat să publice un mesaj pe rețelele de socializare: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”, a fost mesajul familiei lui Ivan Patzaichin

Reacții emoționante după ce Ivan Patzaichin s-a stins din viață

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a fost vizibil afectat după ce a aflat că fostul mare campion s-a stins din viată.

ADVERTISEMENT

„Poți să mă crezi că acum mi-ai pus un nod în gât? N-am știut acest lucru. Îmi dau lacrimile acum, îmi era foarte drag acest om. Am fost invitat de el la foarte evenimente. E un șoc ce mi-ai produs acum. 

Probabil că e unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România și un caracter extraordinar. Nu știu ce să mai spun. Te rog să mă scuzi. Nu se poate uita un astfel de om. Niciodată!”, a spus, copleșit de emoție, Mihai Stoichiță, în direct la Pro X.

O tragedie imensă pentru sportul românesc

„O tragedie imensă pentru sportul românesc. Practic, Ivan a fost cel care a preluat ștafeta canoei românești de la mine. Când m-am retras eu, a venit el la Dinamo. Avea vreo 16 ani. A muncit mult și asa a devenit un mare campion. Eram prieteni dar ne vedeam cam rar. Anul trecut când am fost premiat de președinte Iohannis, cu Ordinul Meritul Sportiv în grad de Comandor, cu ocazia anului nou evreiesc, in septembrie, la o festivitate la Templul Coral, a fost și Patzaichin acolo. 

A vorbit asistenței despre mine, a vorbit foarte frumos. Fusesem ȘI eu la ziua lui, când si-a serbat a 71-a aniversare. Chiar nu ma așteptam la o asemenea veste. Pacat, s-a stins o mare stea a sportului romanesc și mondial. Condoleanțe familiei!” a fost mesajul lui  Leon Rotman, dublu campion olimpic la canoe, la JO Melbourne 1956

Octavian Bellu, antrenorul de gimnastică al naționalei României s-a arătat și el vizibil afectat de disparția marelui campion: „S-a dus in Olimp printre Zei! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Nu il vom uita!”

Fostul său club, Dinamo București, a ținut să posteze un mesaj pe rețelele de socializare adresat fostului mare campion: „Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a legendarului IVAN PATZAICHIN. Născut pe 26 noiembrie 1949 la Mila 23, județul Tulcea, marele Ivan s-a stins din viață azi noapte, la București. 

Este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat ”Amiralul” pentru România, pentru Dinamo, pentru toți cei care au avut șansa de a interacționa cu el. Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simț, de căldură, de empatie. A fost uriaș, ca și cariera lui sportivă”, a fost mesajul publicat de clubul Dinamo

PCH: „Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire”

Peluza Cătălin Hîldan a avut și ea un mesaj emoționant la adresa lengedei clubului: „CEL MAI MARE CAMPION .Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire. Și a făcut-o în grabă, astăzi, așa cum era învățat în lupta lui continuă cu fracțiunile de secundă. Mereu și-a lăsat adeversarii în urmă. Acum ne-a lăsat pe noi.

O cursă lungă cât toată Dunărea. De la Mila 23 până la Mila lui Dumnezeu, vâslind în amonte, împotriva cursului apei, împotriva morții, cu ultimul ciot din pagaia ruptă, rămânând până capăt

CEL MAI MARE CAMPION! Dinamoviști sau pur și simplu români, VĂ AȘTEPTĂM LA STATUIA LUI IVAN, începând de acum, pentru a-l aplauda pe cel care ne-a făcut atât de mândri în deceniile în care a dominat apele lumii și a făcut ca tricolorul să se ridice mai presus de orice alte flamuri!“, a fost mesajul Peluzei Cătălin Hîldan.

Nici Federația Română de Fotbal nu a trecut indiferentă peste cele întâmplate duminică dimineață: „S-a stins din viață unul dintre marii sportivi ai României, Ivan Patzaichin, la vârsta de 71 de ani. Condoleanțe familiei și celor apropiați!”, se arată în postarea publicată pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT