Life

Meseria care dă fiori tuturor. Muncitorii lucrează în condiții inumane, la temperaturi care depășesc cu mult limita suportabilității

Locul de muncă care provoacă groază. Oamenii trebuie să își desfășoare treaba în ipostaze neplăcute, la temperaturi foarte mici.
13.02.2024 | 18:40
Meseria care da fiori tuturor Muncitorii lucreaza in conditii inumane la temperaturi care depasesc cu mult limita suportabilitatii
Locul de muncă care provoacă groază. Oamenii trebuie să își desfășoare treaba în ipostaze neplăcute, la temperaturi foarte mici. Sursa foto: livescience.com
ADVERTISEMENT

Meseria care dă fiori tuturor. Muncitorii lucrează în condiții inumane, la temperaturi care depășesc cu mult limita suportabilității. Procesul este unul laborios și care nu poate fi dus la bun sfârșit de foarte multe persoane.

Locul de muncă care provoacă groază. Oamenii trebuie să își desfășoare treaba în ipostaze neplăcute, la temperaturi foarte mici

Locul de muncă care provoacă groază. Oamenii trebuie să își desfășoare treaba în ipostaze neplăcute, la temperaturi foarte mici. Jobul se găsește în regiunea Yakutia din Orientul Îndepărtat al Rusiei, în inima Siberiei.

ADVERTISEMENT

Cei care locuiesc pe malurile reci ale râului Lena trebuie să se confruntă cu o provocare epuizantă. Aceasta este cunoscută sub numele de „vymorozka”, fiind vorba de o muncă de întreținere a navelor în condiții extrem de aspre.

Muncitorii trebuie să lucreze la temperaturi care pot ajunge până la minus 50 de grade Celsius. Această procedură se traduce aproximativ prin ”îngheț” și implică spargerea gheții de pe navele ancorate în portul Yakutsk.

ADVERTISEMENT

Activitatea se desfășoară timp de săptămâni întregi, adesea în unele dintre cele mai dure condiții meteorologice din lume. Angajații își pun un echipament de protecție pentru a putea să îndepărteze gheața care acoperă ambarcațiunile.

Ulterior, după eliminarea stratului gros de gheață se efectuează lucrări esențiale de reparații și întreținere. Locul de muncă nu este pentru cei slabi de inimă pentru că frigul este necruțător și degetele le pot amorți foarte ușor.

ADVERTISEMENT

Ce spun muncitorii despre cel mai greu loc de muncă de pe glob

„Te îmbraci așa cum trebuie și asta este. Când vii (într-o clădire încălzită) și te dezbraci, este ca o saună, aburii ies din tine”, a declarat Mikhail Klus, un muncitor în vârstă de 48 de ani, care lucrează pe șantier, notează Reuters.

„Nu cred că este cea mai grea meserie – sunt meserii și mai grele… Trebuie să încerci să înțelegi, trebuie să iubești frigul și să lucrezi în el”, a mai spus muncitorul din Siberia, mai arată sursa menționată mai devreme.

ADVERTISEMENT

Oamenii care trebuie să îndepărteze gheața în aceste condiții inumane și la temperaturi sub 50 de grade Celsius trebuie să dea dovadă de precizie, rezistență și forță extraordinară. Ei trebuie să ciopârțească gheața, asigurându-se că nu taie prea repede și că nu aplică o forță excesivă.

Din păcate, o singură mișcare greșită poate putea duce la o breșă catastrofală în corpul navei. Pentru unii lucrători provocarea vymorozka este o sursă de satisfacție. Aceștia se mândresc cu capacitatea de a îndura cele mai grele condiții.

ADVERTISEMENT