Life

Meseriile din România în care poţi să câştigi şi peste 3000 de euro pe lună. Nu ai nevoie de diplomă de BAC

Locuri de muncă din România cu salariu de peste 3000 de euro net pe lună. Nu îți trebuie nici măcar diplomă de Bacalaureat.
11.09.2023 | 15:03
Meseriile din Romania in care poti sa castigi si peste 3000 de euro pe luna Nu ai nevoie de diploma de BAC
Angajatorii se plâng că nu-și găsesc personal pentru unele dintre aceste meserii. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Mulți români aleg să plece peste hotare, în speranța unui trai mai bun. Însă, puțini cunosc faptul că și la noi sunt locuri de muncă unde pot încasa un venit lunar, similar cu țara unde au serviciul acum. Nu este necesară nici diploma de bacalaureat.

Meseriile din România cu salarii de peste 3000 de euro lunar. Nu ți se cere BAC-ul

De unele dintre aceste meserii, tinerii din generația actuală se feresc, fiindcă le asociază cu vremurile de odinioară, dar nu conștientizează că le pot schimba destinul. Ne referim în acest caz la cea de tractorist, fermierii plângându-se că nu-și găsesc salariați.

ADVERTISEMENT

Un tractorist, potrivit spuselor fermierilor sau reprezentanților de asociații agricole, poate încasa lunar un venit între 4.000 și 14.000 de lei, în funcție de experiență, dificultatea sarcinilor și condițiile de muncă. De altfel, contractul poate fi pe o perioadă nedeterminată.

”Sunt disperat – și nu exagerez deloc, nu sunt dramatic când spun asta, dar pur și simplu nu găsesc un tractorist în toată țara asta deși am dat zeci de anunțuri de angajare. Am două tractoare care îmi ruginesc pur și simplu.

ADVERTISEMENT

Nu găsesc tractoriști de mai bine de un an.  Am vorbit cu un băiat care mi-a promis inițial că vine pentru un salariu de 10.000 de lei și contract pe perioadă nedeterminată, apoi mi-a dat mesaj că în Franța câștigă dublu și că pleacă acolo.

Dacă nici măcar un salariu de 10.000 de lei lunar nu e bun, atunci ce să mai zic, ce să mai fac? Sunt disperat, nu știu ce să mai fac”, a spus pentru Adevărul, Vlad Câmpeanu, administratorul propriei ferme.

ADVERTISEMENT

Ce salariu are un șofer de TIR în România

Și șoferii de TIR care fac deplasări peste hotare sunt plătiți foarte bine. Ei pot încasa în jur de 15.000 de lei net lunar sau chiar mai mult de atât, potrivit reprezentanților unei platforme cunoscute de recrutare, din România. Conducătorii auto pe TIR, aflați la început de drum, pe rute obișnuite, pot încasa venituri mai mici.

”În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă. Astfel, salariul unui şofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui şofer de tir pe curse internaţionale poate depăşi 13.000 – 14.000 de lei”, declară Roxana Drăghici, Head of Sales, în cadrul e-Jobs.

ADVERTISEMENT

Următoarele meserii de pe urma cărora poți primi în fiecare lună un salariu de peste 3.000 de euro pe lună sunt ca însoțitor de bord, agent imobiliar sau mecanic auto. Dacă îți deschizi și o firmă pentru cele două din urmă, venitul poate fi în mod cert și mai mare.

ADVERTISEMENT
Tags: