Sport

Dezvăluiri din cea mai nouă carte despre cariera lui Lionel Messi! Cele mai importante episoade din relaţia cu Neymar

Într-un interviu acordat UOL Esporte, pentru a-și promova cartea dedicată lui Leo Messi, jurnalistul Ariel Senosiain a reconfirmat conexiunea puternică dintre acesta și bunul său prieten Neymar jr.
08.05.2022 | 00:17
Dezvaluiri din cea mai noua carte despre cariera lui Lionel Messi Cele mai importante episoade din relatia cu Neymar
Conexiunea puternică dintre Leo Messi și Neymar jr este subliniată și de autorul ultimei biografii dedicate jucătorului argentinian. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Lionel Messi de la FC Barcelona la PSG a fost întoarsă pe toate părțile. Iar între motivații a fost și conexiunea existentă între argentinian și fostul său coleg de la FC Barcelona, Neymar jr. Una reconfirmată de autorul celei mai recente cărți dedicate starului lui PSG.

”Messi și-a dorit mereu compania lui Neymar pe teren”

Jurnalistul argentinian Ariel Senosiain a publicat recent, în Brazilia, cartea ”Messi: geniul complet”. Și, în cadrul turneului de promovare, a acordat un interviu pentru UOL Esporte.

ADVERTISEMENT

Prilej cu care a precizat că ”Messi și-a dorit mereu compania lui Neymar pe teren”. Lucru pe care, de altfel, l-a exprimat și-n fața conducerii clubului, atunci când brazilianul a plecat la PSG, în 2017.

Messi a vrut ca Neymar să revină la FC Barcelona, în 2019

În cele din urmă, după ce i s-au expus motivele, a acceptat. Nu înainte însă de a aprecia că o destinație mai bună pentru Neymar era campionatul Angliei. Însă, ulterior, de fiecare dată atunci când a fost chestionat cu privire la jucătorii care ar putea întări echipa, Messi l-a menționat pe bunul său prieten.

ADVERTISEMENT

”De obicei a evitat să răspundă atunci când era întrebat despre antrenori. Nu dorea să-și asume el responsabilitatea pentru aceste decizii.

Însă și-a spus punctul de vedere de fiecare dată când cei de la FC Barcelona l-au chestionat cu privire la jucători. Iar spusele sale au fost o demonstrație a acestui lucru (că Messi și-a dorit întotdeauna să se asocieze cu Neymar)”, a spus Senosiain.

ADVERTISEMENT

De altfel, în 2019, au și existat zvonuri privind o revenire a brazilianului pe Camp Nou. În cele din urmă însă, mutarea nu s-a mai produs.

”Le-a spus conducătorilor că trebuie să-l readucă pe Neymar. Să-l răscumpere, chiar pierzând bani. Pentru Messi, modalitatea prin care FC Barcelona putea câștiga din nou Liga Campionilor era aceea să-l aibă lângă el, alături de Suárez”, a mai precizat jurnalistul.

ADVERTISEMENT

A ales PSG pentru prieteni

În ceea ce privește momentul plecării la PSG, Senosiain afirmă că decisivă în alegerea lui Messi a fost faptul că acolo se regăseau trei buni prieteni ai săi.

”Messi a ales PSG mai ales din cauza celor trei coechipieri pe care urma să-i aibă. Este vorba despre Di Maria, Paredes si Neymar.

A plecat de la Rosario la 12 ani, iar din Barcelona la 34 de ani. Sigur, conta faptul că este vorba despre o echipă capabilă de performanțe. Dar avea nevoie de oameni care să-i confere siguranță”.

În opinia jurnalistului, Neymar este, alături de Ronaldinho Gaúcho, Daniel Alves, Suárez, Aguero, Fernando Gago, Xavi și Iniesta, între ”cei mai importanți parteneri din viața sportivă a lui Messi”.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Troyes: 1,90 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT