Sport

„Messimania”. Adevăratul impact al lui Messi în MLS: „A schimbat regulile jocului”

Specialiștii din MLS au evaluat adevăratul impact pe care l-a avut transferul lui Leo Messi în fotbalul din Statele Unite ale Americii.
15.10.2023 | 17:27
Messimania Adevaratul impact al lui Messi in MLS A schimbat regulile jocului
Care este adevăratul impact al lui Messi în MLS. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este privit ca un erou în America de Nord, după transferul la Inter Miami. Cunoscut în lumea fotbalului ca fiind unul dintre cei mai buni jucători din istorie, Messi a revoluționat în Statele Unite ale Americii ceea ce europenii numesc fotbal, iar cifrele sunt de-a dreptul spectaculoase.

Adevăratul impact al lui Messi în MLS: „A schimbat regulile jocului”

Lionel Messi a uimit pe toată în lumea în vară, când a ales să semneze cu Inter Miami după despărțirea de PSG. Decizia a surprins și mai mult în condițiile în care majoritatea jucătorilor de top au ales să meargă în Arabia Saudită și să câștige salarii uluitoare de la cluburi deținute de Fondul de investiții publice.

ADVERTISEMENT

Al-Hilal s-a aflat pe urmele argentinianului, însă după ce septuplul Balon de Aur a semnat cu Inter Miami, saudiții l-au adus pe Neymar. Cert este faptul că impactul lui Messi în Major League Soccer se extinde dincolo de clubul Inter Miami, patronat de frații Mas și David Beckham.

„Leo Messi a schimbat regulile jocului în Major League Soccer. A umplut toate stadioanele pe care a mers și datele sunt încurajatoare pentru MLS”, a explicat Alfonso Mondelo, director sportiv MLS, citat de Marca.

ADVERTISEMENT

Fenomenul „Messimania” se extinde dincolo de Inter Miami

Pornind de la exemplul lui Messi, MLS ia în considerare să continue trendul și să aducă jucători de top care să semneze contracte peste plafonul salarial din ligă. Oficialii americani speră ca numele jucătorilor care sosesc în MLS să îmbunătățească liga din toate punctele de vedere.

„La meciul Inter Miami din Los Angeles, care are o bază de fani foarte puternică și oameni care sunt foarte atașați de echipele lor, au fost o mulțime de tricouri roz Inter Miami cu numele lui Messi pe ele”, a mai spus Alfonso Mondelo despre „efectul Messi”.

ADVERTISEMENT

Totuși, transferul lui Leo Messi nu a avut un impact deosebit doar asupra clubului la care este legitimat, Inter Miami. Sosirea campionului mondial în MLS este o mină de aur și pentru restul echipelor din liga nord-americană.

Conform Marca, Chicago Fire și-a depășit recordul în ceea ce privește încasările din bilete. Fanii au luat cu asalt Stadionul „Soldier Field” la meciul Chicago Fire – Inter Miami, scor 4-1 din MLS. Nu mai puțin de 62.124 de spectatori au asistat la partidă pentru a-l vedea pe Messi la treabă. În cele din urmă, argentinianul nu a jucat din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Apple TV a lansat un documentar cu Messi

Apple TV a semnat un contract pe zece ani cu MLS, iar valoarea înțelegerii pentru a transmite toate meciurile din ligă este estimată la 2,5 miliarde de dolari. Apple TV a lansat pe 11 octombrie documentarul „Messi Comes to America”.

Este vorba despre un serial din șase episoade în care se vorbește despre noua viață a lui Lionel Messi din Miami. „Sosirea Apple a fost un punct de cotitură pentru MLS. Oriunde te-ai afla în lume, poți deschide iPad și poți urmări meciul.

Aceasta este o atracție și pentru jucătorii, care urmăresc MLS. Jucătorii vor să facă parte din această ligă. Sosirea lui Messi a avut un impact asupra abonamentelor”, a mai spus Alfonso Mondelo.

  • În ziua debutului lui Messi cu Inter Miami, MLS Season Pass a înregistrat 110.000 de noi abonamente, în creștere față de 6.143 cu o zi înainte.

De asemenea, directorul sportiv al MLS vorbește și despre o schimbare la nivel tactic. Pe lângă efectul economic, venirea lui Messi a produs un imbold, iar celelalte echipe și ceilalți jucători se pregătesc mult mai mult din toate punctele de vedere.

„Meciurile sunt diferite când joacă Messi. Se joacă cu o liniște, cu o pauză, care poate lipsea fotbalului nord-american. Poate că s-a jucat cu mai multă viteză decât cu tehnică.

Să sperăm că acest lucru va avea un impact pe termen lung. Cu Messi, echipele vor începe să joace cu mai multă precizie și accent pe protejarea mingii”, a concluzionat Alfonso Mondelo.

ADVERTISEMENT
Cotă NETBET pentru Inter Miami: 2.40 este cota pentru „1 solist” la meciul Inter Miami - Charlotte