News

Metoda corectă de a spăla fețele de pernă. Cât de frecvent trebuie să le schimbi, de fapt

Modalitatea perfectă de curățare a fețelor de pernă. Cât de des trebuie, în realitate, să fie înlocuite cu altele proaspete.
23.06.2023 | 16:05
Metoda corecta de a spala fetele de perna Cat de frecvent trebuie sa le schimbi de fapt
Modalitatea perfectă de curățare a fețelor de pernă. Cât de des trebuie, în realitate, să fie înlocuite cu altele proaspete. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Metoda corectă de a spăla fețele de pernă. Cât de frecvent trebuie să le schimbi, de fapt. Un expert în domeniul sănătății a dezvăluit care sunt motivele pentru care trebuie să fim foarte atenți la aceste lucruri din dormitor.

Modalitatea perfectă de curățare a fețelor de pernă. Cât de des trebuie, în realitate, să fie înlocuite cu altele proaspete

Gospodinele știu care este modalitatea perfectă de curățare a fețelor de pernă și aleg de fiecare dată să îndepărteze mizeria și mirosurile neplăcute în mașina de spălat rufe. Cât despre cât de des trebuie, în realitate, să fie înlocuite, răspunsul vine de la un specialist.

ADVERTISEMENT

Sam Cinkir, SEO la o clinică de top pentru piele și păr, a declarat pentru Mirror că acestea pot duce la apariția unor probleme medicale destul de serioase. De asemenea, sunt de multe ori cauza erupțiilor cutanate.

Curățarea lor trebuie să se facă cel puțin o dată pe săptămână, atunci când femeile bagă la spălat și cearșaful de pe pat. În schimb, persoanele cu pielea grasă trebuie să recurgă la acest obicei o dată la 4 zile.

ADVERTISEMENT

„Oricât de dezgustător ar suna fețele noastre de pernă sunt mult mai murdare decât am putea crede și sunt adesea pline de piele moartă, uleiuri, transpirație, sebum și chiar minuscule bug-uri, cum ar fi acarienii de praf.

Acest lucru poate înfunda și inflama foliculii de păr de pe fața noastră, care apoi se umflă în exterior pe măsură ce corpul încearcă să se vindece singur.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita această contaminare încrucișată, cu toții ar trebui să ne schimbăm fețele de pernă cel puțin o dată pe săptămână, deși persoanele cu pielea grasă ar putea avea nevoie să o facă la fiecare patru zile. 

Petele pot fi cauzate de o serie de factori, dar nu există nicio îndoială că mediul nostru poate juca un rol important în cauzarea erupțiilor”, a dezvăluit expertul în sănătate, mai arată sursa menționată mai devreme.

ADVERTISEMENT

Soluții naturale pentru curățarea fețelor de pernă

Fețele de pernă pot fi curățate cu mare încredere cu multe soluții naturale, bazate pe ingrediente pe care le avem în gospodărie. Una dintre acestea reprezintă o combinație între sifon, oțet, detergent de vase, detergent de vase și zeamă de lămâie.

După ce au fost amestecate toate produsele într-un recipient mic se adaugă soluția pe petele de grăsime de pe pernă. Ulterior, acestea se înmoaie în lighean timp de 10 minute și se spală în mașină pentru a îndepărta cele mai vechi și mai încăpățânate impurități.

Cel mai indicat este să alegi să le cureți la 40 sau 60 de grade Celsius sau chiar la programul pentru haine delicate. Fețele de pernă se scutură bine după ce sunt scoase din mașină și se lasă la uscat afară, la aer curat.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Îi bate ceasul lui Vladimir Putin. E în criză de timp
Îi bate ceasul lui Vladimir Putin. E în criză de timp
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Moartea neașteptată a unui mare scriitor român. De ce sicriul a fost transportat...
Moartea neașteptată a unui mare scriitor român. De ce sicriul a fost transportat cu sania