Sport

Metoda din SuperLiga condamnată dur de Panduru: “Bătăi de joc mai mari n-am văzut!”

Fostul antrenor timișorean, Basarab Panduru, a răbufnit la adresa tehnicienilor care se folosesc de metehne vechi. Bernd Storck a fost dat exemplu.
18.03.2024 | 21:35
Metoda din SuperLiga condamnata dur de Panduru Batai de joc mai mari nam vazut
Basarab Panduru a ieșit la atac împotriva antrenorilor de modă veche. Sursă Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul internațional, Basarab Panduru, a lansat un atac asupra tehnicienilor care recurg la tertipuri “old school”. “Pandi” a avut o ieșire energică când i-a venit la fileu un subiect despre care nu s-a discutat până în prezent, în lumea fotbalului.

Tactica din “pix”

Basarab Panduru nu mai este de acord cu antrenorii care încearcă să inducă în eroare lumea fotbalului din “pix”, adversarii chiar și publicul. Tehnicile pe care le acuză Panduru se referă la așezarea formațiilor, iar vinovat de acest lucru s-ar face și antrenorul lui Sepsi, Bernd Storck.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Basarab Panduru acuză antrenorii din Superligă care înainte de joc dau foaia de joc “strâmbă”, cu jucătorii așezați pe poziții greșite, în mod intenționat. Obiectivul acestora ar fi ca adversarul să nu știe tactica pe care o vor aborda.

Panduru, incisiv la adresa tehnicienilor de modă veche

Exemplul dat în discuția din studioul Orange Sport a fost echipa prezentată pe foaia oficială de către cei de la Sepsi, în partida cu FCSB. Cei doi au observat la partida de duminică seară, că mai mulți fotbaliști covăsneni erau trecuți intenționat, greșit în așezare.

ADVERTISEMENT

“Eu zic că ai făcut foarte bine. Trebuie să se oprească odată cu prostiile astea, cu porcăria asta. Nu ai cum să-ţi baţi joc de oameni. Nu mai înţelege nimeni nimic şi nu te păcăleşti decât pe tine.

Nu se poate aşa ceva, bătaia asta de joc! Nu ai cum să faci aşa ceva. O dată, de două ori, de nouă ori, de 10 ori. Ce are dacă dai echipa cum trebuie? Bătăi de joc mai mari n-ai văzut”, a fost reacția lui Panduru.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al celor de la FC Voluntari, Nicolae Dică, a mers mai în amănunt și a prezentat exact cum staff-ul lui Bernd Storck a ales să prezinte așezarea în deliberat greșit. Obiectivul fiind ca adversarul să nu citească tactica.

”Tu vezi cum joacă echipa adversă după cum se poziţionează la încălzire. Ciobotariu a jucat fundaş dreapta, Dumitrescu a jucat fundaş stânga, Oroian a jucat mijlocaş dreapta, Popşa a jucat în zona centrală, lângă Păun, Varga a jucat în stânga”, a fost observația lui Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT

Tactică scoasă în evidență de Basarab Panduru este o meteahnă veche a tehnicienilor, din anii 1990-2000. Când foaia de joc trebuia făcută publică cu o oră înainte de joc, iar antrenorii vremurilor încercau să o întârzie pe cât posibil, iar așezarea jucătorilor să fie total greșită pe posturi.

ADVERTISEMENT