Sport

Nicolae Dică a răbufnit după demiterea de la Voluntari: ”La o săptămână s-au schimbat total lucrurile”

Demis după doar o lună și jumătate de la FC Voluntari, Nicolae Dică a dat cărțile pe față și a arătat cu degetul spre conducerea clubului.
13.03.2024 | 19:35
Nicolae Dica a rabufnit dupa demiterea de la Voluntari La o saptamana sau schimbat total lucrurile
Demis după doar o lună și jumătate de la FC Voluntari, Nicolae Dică a dat cărțile pe față și a arătat cu degetul spre conducerea clubului. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Parcursul dezastruos al ilfovenilor, care au ajuns pe loc direct retrogradabil, nu a rămas fără urmări pentru tehnicianul în vârstă de 43 de ani. Decizia radicală a conducerii a venit chiar înainte de prima etapă din play-out.

Nicolae Dică, reacție vehementă după ce a fost demis de la Voluntari

Nicolae Dică a vorbit pentru prima dată despre demiterea de la FC Voluntari și crede că a greșit atunci când a acceptat să meargă la gruparea ilfoveană în plin sezon și într-o situație dificilă.

ADVERTISEMENT

”Îmi reproșez că m-am dus, că am crezut în ceea ce am vorbit, discuțiile pe care le-am avut după jocuri, încrederea pe care mi-au acordat-o chiar dacă pierdusem cu Craiova, cu Steaua (n.r. – FCSB).

După meciul cu Steaua conducerea mi-a dat de înțeles că vom continua până în vară, la o săptămână s-au schimbat total lucrurile. Voluntari, care e pe locul 15, e la 3 puncte de salvare și de baraj. Dacă reușesc să lege 2-3 victorii în play-out, sunt sigur că se vor salva.

ADVERTISEMENT

M-am gândit dacă am făcut bine că m-am dus pe parcursul campionatului, când n-am avut o pregătire cu echipa, dar ești chemat când un club are nevoie de tine, când sunt momente dificile. Dar parcă am riscat prea mult acum, că m-am dus la Voluntari”, a declarat Dică, la Orange Sport.

Florin Pârvu, înlocuitorul lui Dică

Nicolae Dică a fost adus la FC Voluntari la sfârșitul lunii ianuarie, după demiterea tandemului Ilie Poenaru – Marin Dună, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Fostul antrenor de la FCSB a fost văzut drept soluția salvatoare a ilfovenilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, FC Voluntari nu a obținut nici măcar o victorie cu Nicolae Dică pe banca tehnică. Ilfovenii au înregistrat trei rezultate de egalitate și patru înfrângeri, iar conducerea a decis îndepărtarea sa după ce echipa a ajuns pe loc direct retrogradabil.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Florin Pârvu, antrenorul dat afară de Petrolul Ploiești după ratarea play-off-ului, va fi noul tehnician al lui FC Voluntari. Informația a fost confirmată pentru FANATIK de Bogdan Bălănescu, directorul general al ilfovenilor.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari va fi doar a doua echipă din SuperLiga pe care Florin Pârvu o pregătește după Petrolul Ploiești. De-a lungul carierei, el a fost antrenor secund al lui Marian Bondrea, Nicolo Napoli sau Ionel Gane.

ADVERTISEMENT