Life

Metoda perfectă prin care scapi de dureri de cap a doua zi după ce bei alcool. E ideal să o aplici și de sărbători

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de mahmureala de după o noapte de petrecere. Remediile care funcționează de minune în astfel de situații
27.12.2023 | 16:16
Metoda perfecta prin care scapi de dureri de cap a doua zi dupa ce bei alcool E ideal sa o aplici si de sarbatori
Ce trebuie să faci pentru a scăpa cât mai repede de mahmureală Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În perioada sărbătorilor, mai mult ca niciodată, românii tind să nu mai respecte limita alcoolului. Cei care merg la petreceri se distrează până în zori și nu mai țin cont de nimic. Însă, pentru persoanele care se confruntă cu mahmureală, există un remediu care nu dă greș niciodată.

Remediile care nu dau greș atunci când vrei să scapi de mahmureală

De sărbători, românii petrec mai mult ca niciodată. Cu toții se simt bine și nu se mai gândesc la nimic din ce ar putea să le strice starea de euforie. Acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, petrecerile sunt din ce în ce mai dese.

ADVERTISEMENT

Persoanele care aleg să se distreze până în zorii zilei, cu siguranță nu spun nu alcoolului. Este destul de dificil pentru cineva să aibă limite în aceste zile și, inevitabil, apare starea de mahmureală.

De obicei, mahmureala se manifestă printr-o stare generală de rău, prin dureri de cap și prin grețuri. Pentru că nu este deloc o senzație plăcută, este foarte important ca fiecare persoană să știe cum să evite sau cum să gestioneze mahmureala.

ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mahmureala este generată de consumul excesiv de alcool. Manifestarea ei diferă de la organism la organism și, de obicei, apare după consumul de alcool puternic.

Ce băuturi trebuie să eviți pentru a nu te confrunta cu dureri de cap și stări de rău a doua zi

Surprinzător sau nu, băuturi precum whiskey, vodcă sau gin au efecte mai puțin negative asupra organismului uman. Acestea nu conțin chimicale care să devină periculoase pentru organismul uman.

ADVERTISEMENT

Însă, la polul opus se află băuturi precum prosecco, vin alb sau roșu care, consumate în cantități mari, duc la stări generale de rău. Aceste băuturi sunt ”vinovate” pentru stările de greață și pentru durerile de cap de a doua zi.

Cel mai de preț sfat pentru a sta departe de stările de mahmureală este consumul inteligent de băuturi alcoolice. Specialiștii recomandă, mai degrabă, băuturile spirtoase în locul celor dulci și acidulate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, foarte important este și regula hidratării. Mai exact, la fiecare pahar de alcool consumat se recomandă două pahare de apă. Astfel, se menține un nivel optim al hidratării organismului.

Mahmureala se poate trata și prin metodele clasice, naturiste. Cafeaua tare, fără zahăr, laptele sau murăturile fac minuni în cazul persoanelor care vor să scape cât mai repede de starea de mahmureală după o petrecere.

ADVERTISEMENT