Life

Metoda prin care ții șoarecii departe de casa ta iarna. Nu e nevoie să folosești otravă

Trucuri pentru a ține departe șoarecii de casa ta iarna. Nu e nevoie să folosești otravă pentru a scăpa de rozătoarele din locuință.
29.12.2023 | 12:42
Metoda prin care tii soarecii departe de casa ta iarna Nu e nevoie sa folosesti otrava
Cum ții șoarecii departe de casa ta iarna. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Află cum poți ține șoarecii departe de casa ta iarna. Nu e nevoie să folosești otravă, ci doar să respecți niște indicații simple. Rozătoarele nu vor mai intra la tine în locuință.

Cum să ții șoarecii departe de casa ta iarna. Nu e necesară otrava

Dacă stai la casă, poate ți s-a întâmplat să vezi șoareci, mai ales atunci când vremea se răcește. Multe persoane se confruntă cu această problemă, dar există soluții pentru a ține departe rozătoarele.

ADVERTISEMENT

Atunci când temperaturile scad, șoarecii se adăpostesc în locuințele oamenilor pentru a căuta căldură. Șoarecii pot intra la tine în casă prin intermediul găurilor de mici dimensiuni.

Din păcate, odată ce au intrat la tine în casă, este destul de greu să scapi de ei din cauza ratei ridicate de reproducere. Este important să nu folosești otravă, întrucât poate fi inhalată de cineva drag sau de animalul tău de companie.

ADVERTISEMENT

Experții în controlul dăunătorilor de la CleanKi au enumerat câteva trucuri care te pot ajuta să ții șoarecii la distanță. Mai întâi, e bine să înțelegi că rozătoarele vin în casa ta pentru hrană și căldură.

Potrivit specialiștilor, trebuie să te asiguri că pubelele de gunoi sunt sigilate și că acestea au întotdeauna capacul închis. De asemenea, nu trebuie niciodată să lași deschise recipientele care conțin alimente, precum cutia de pâine. Șoarecii vor fi mai puțin atrași să intre în locuința ta dacă nu vor avea hrană la dispoziție.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă ai grădină, atunci e bine să o păstrezi cât mai curată pentru ca rozătoarele să nu-și facă cuiburi printre plante, frunze și iarbă. Dacă ai în grădină flori cățărătoare, încearcă să le împiedici să crească aproape de casă.

Șoarecii se pot cățăra foarte ușor și pot folosi plantele pentru a ajunge la tine în casă. Plantele cățărătoare pot ajunge până la linia acoperișului, iar rozătoarele pot intra în locuință prin pod.

ADVERTISEMENT

Atât în casă, cât și în grădină, apa trebuie ținută închisă ermetic, pentru a descuraja șoarecii sau șobolanii să dea lichide. Aceștia din urmă au nevoie de 60 de ml de apă zilnic.

De ce să astupi neapărat toate crăpăturile

O altă soluție, care e foarte importantă, este să sigilezi toate colțurile și crăpăturile mici din casă. Un șobolan poate intra printr-o crăpătură mică, chiar și de 2 cm, în timp ce șoarecilor le trebuie un punct de mărimea unui creion, potrivit Mirror.

Trebuie să cauți în casă orice zonă mică prin care rozătoarele ar putea intra, precum golurile de la ferestre sau țevile. Rozătoarele vor profita de orice spațiu minuscul pentru a intra la tine în locuință.

Asigurați-vă că nu sunt sparte cărămizile de aerisire, verificați dacă nu există goluri în jurul ferestrelor și ușilor și montați interceptoare la canalizare, pentru a împiedica utilizarea acestora ca drumuri de acces în casă”, a explicat un expert de la CleanKi, mai arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT
Tags: