News

Mezelurile, alimentele preferate de români. Șapte cetățeni din 10 le consumă cel puțin o dată pe săptămână. Studiu

Mezelurile reprezintă alimentele preferate de români. Șapte cetățeni din 10 le consumă cel puțin o dată pe săptămână, arată un studiu.
26.08.2021 | 07:56
Mezelurile alimentele preferate de romani Sapte cetateni din 10 le consuma cel putin o data pe saptamana Studiu
ADVERTISEMENT

Fie că sunt fierte și afumate sau crud-uscate, mezelurile nu lipsesc de pe masa românilor. Acestea sunt consumate atât la ocazii speciale cât și la mesele obișnuite.

Un studiu recent indică și gradul de incidență al acestor alimente pe masa conaționalilor noștri. Astfel,  7 din 10 români le consumă cel puțin o dată săptămânal.

ADVERTISEMENT

Mezelurile sunt alimentele preferate de români: Șapte din 10 cetățeni le consumă cel puțin o dată pe săptămână

O cercetare a celor de la iSense Solutions arată cu exactitate popularitatea mezelurilor când vine vorba de masa cetățenilor din România.

Fie că sunt consumate cu diferite ocazii, evenimente festive sau momente ale zilei, mezelurile fac parte din meniul românilor: 7 din 10 consumând cel puțin o dată pe săptămână astfel de produse.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim despre ocazii de consum, mezelurile sunt alese pentru o gustare rapidă (de către 51% dintre consumatori) sau la micul dejun (50%).

Mezelurile fac parte din alimentație și cu ocazia deplasărilor în afara localității (31%), dar și ca momente de răsfăț/ când le este poftă (30 %), sau când au musafiri (18 %): prin diferite platouri, grătare care includ cârnăciori și o gamă largă de specialități din carne.

ADVERTISEMENT

Studiul citat mai arată faptul că în peste 85% din gospodăriile cu copii, consumatorii declară că preparatele din carne și mezelurile sunt consumate inclusiv de către minori, aceștia consumând mezeluri, în medie, de 3 ori pe săptămână.

Mai mult de jumătate dintre părinți au obiceiul de a cumpăra mezeluri și preparate din carne dedicate copiilor (52%), în timp ce cealaltă jumătate cumpără mezeluri clasice (48%).

ADVERTISEMENT

Ce sumă alocă românii pentru achiziția săptămânală de mezeluri

În ceea ce privește partea financiară, cercetarea a ajuns la concluzia că 50% dintre românii din mediul urban obișnuiesc să cheltuiască într-o săptămână mai puțin de 50 de lei, pe când 30% dintre aceștia, alocă un buget mai ridicat, cuprins între 51-70 de lei pe săptămână pentru produsele pe bază de carne, iar restul alocă peste 70 lei pentru cumpărarea mezelurilor.

Printre principalele criterii de achiziție ale mezelurilor se regăsesc: gustul (important pentru 32% dintre consumatori), urmat de ingredientele naturale ale produselor (criteriu important pentru 31% dintre aceștia), originea (dacă produsul este românesc- 13%) și prețul (10%).

Dacă e să vorbim de tipul de mezeluri preferate, salamul crud uscat (44%) ocupă prima poziție, la o diferență mare fața de alte sortimente, cum ar fi: mușchiul file (13%), șunca (8%), salamul fiert (ex: de vară, salam Victoria– 8%), urmate de pastramă, parizer sau prosciutto cu un procent de 4% fiecare.

Datele studiului de mai sus fac parte din cercetarea Omnibus Săptămânal, reprezentativă pentru mediul urban, realizată în luna iulie, 2021 pe un eșantion de 500 de respondenți, grad de eroare +/- 4.38%, la un nivel de încredere de 95% si din comunitatea online iSense Modern Consumers în decursul lunii iulie 2021, comunitate ce cuprinde 50 de persoane cu vârsta între 18 și 55 de ani, din mediul urban.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?