Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

“Mi-ai dat o idee”. Stoichiță vrea să propună FRF înființarea Campionatului închisorilor: “Acum s-a aprins scânteia”. Video exclusiv

Mihai Stoichiță, director tehnic la FRF, spune că va propune înființarea unui campionat al penitenciarelor în România. Ideea i-a venit de la o știre cu situația lui Dani Alves.
11.04.2023 | 20:13
Miai dat o idee Stoichita vrea sa propuna FRF infiintarea Campionatului inchisorilor Acum sa aprins scanteia Video exclusiv
Mi-ai dat o idee. Stoichiță vrea să propună FRF inființarea unui noi competiții Acum s-a aprins scânteia. Sursă foto: Sportpictures.eu / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dani Alves, recordmanul de trofee obținute în fotbal, ar putea să își adauge în CV o nouă competiție câștigată. Asta în ciuda faptului că se află în închisoare în Barcelona, după ce a primit sentința de arest preventiv pentru acuzațiile de viol. Riscă o pedeapsă între 8 și 12 ani. Dar ar putea să câștige Trofeul Penitenciarelor, competiție care în Spania a ajuns la al 11-lea sezon.

Situația lui Dani Alves, care ar putea câștiga Trofeul Penitenciarelor în Spania, i-a dat o idee lui Mihai Stoichiță: “O să propun la federație”

Federația Spaniolă de Fotbal a decis datele de disputare pentru acest nou sezon, care începe chiar miercuri, 12 aprilie. Este un proiect prin care se urmărește reintegrarea deținuților prin sport. Dani Alves a jucat deja în amicale pentru echipa penitenciarului în care se află în Barcelona. Știrea a fost prezentată în rubrica “Ocolul pământului în opt minute” de la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a fost inspirat de această știre și a anunțat că va propune organizarea unei astfel de competiții și în România. Stoichiță a explicat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI care ar fi beneficiile organizării unei astfel de competiții.

“Mi-ai dat o idee acum. Chiar o să le propun la federație. De ce nu? Sunt oameni pedepsiți de societate pentru anumite culpe, dar care trebuie reintegrați în societate după aia. Organizarea unei cupe a penitenciarelor, asta este ideea care mi-a venit.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Mihai Stoichiță, despre beneficiile pe care Trofeul Penitenciarelor l-ar putea avea în România: “Reintegrarea oamenilor în societate este foarte importantă”

Pentru că tot spunem că fotbalul elimină xenofobia, rasismul… să elimine și acest resentiment pe care lumea îl are după ce un om este eliberat. față de el. Toată lumea zice că a fost pușcăriaș. Ce dacă a fost pușcăriaș. A greșit, a plătit, trebuie reintegrat.

Așa văd lucrurile, o să mă uit și eu cu această competiție din Spania. Reintegrarea oamenilor în societate este foarte importantă. Ies oameni din pușcărie la 25 de ani. Ce faci cu ei?”, a explicat Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Dani Alves a evoluat de-a lungul timpului la Bahia, Sevilla, FC Barcelona, în două etape, Juventus, PSG, Santos și UNAM. A fost om de bază pentru Brazilia încă de la reprezentativele de tineret. Doar cu selecționata “cariocas” a câștigat titlul la U20, pe cel olimpic, și de câte două ori Copa America și FIFA Confederation Cup.

Dani Alves are 42 de trofee câștigate de-a lungul carierei, record în fotbal. Este arestat preventiv după ce a fost acuzat că a violat o femeie de 23 de ani

Astfel, nu mai puțin de 42 de trofee a câștigat Dani Alves în carieră, record în istoria fotbalului. Cele mai multe dintre ele le-a obținut pentru FC Barcelona. Ajuns la 39 de ani, Alves trece prin momente cumplite după ce a fost acuzat că a violat o femeie de 23 de ani într-o discotecă din Barcelona pe 30 decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT