Sport

Dani Alves, cel mai titrat fotbalist al lumii, poate câștiga un nou trofeu deși e în închisoare! Cum este posibil

Fostul internațional brazilian Dani Alves este recordmanul de trofee în fotbal și ar putea să-și extindă performanța deși este închis în urma unei acuzații de viol.
11.04.2023 | 11:11
Dani Alves cel mai titrat fotbalist al lumii poate castiga un nou trofeu desi e in inchisoare Cum este posibil
Dani Alves nu renunță la fotbal nici în închisoare și și-ar mai putea adăuga un trofeu în palmares. Foto: twitter DailyStar
ADVERTISEMENT

Acuzat că ar fi violat o femeie de 23 de ani într-o discotecă din Barcelona, Dani Alves este închis preventiv și își așteaptă sentința din partea judecătorilor. El riscă o pedeapsă între 8 și 12 ani de închisoare.

Dani Alves nu renunță la fotbal nici în închisoare și și-ar mai putea adăuga un trofeu în palmares

Dani Alves trece prin cele mai dificile momente din viață după ce a fost arestat. Joana Sanz, soția sa, a divorțat în urma acestui scandal, iar familia preferă să nu-i mai vorbească.

ADVERTISEMENT

Închis la Centrul Penitenciar Brians 2, acestuia nu i-a mai rămas decât să reflecteze asupra modului neplăcut în care singur a pus capăt unei cariere impresionante.

Brazilianul a evoluat de-a lungul timpului la Bahia, Sevilla, FC Barcelona, în două etape, Juventus, PSG, Santos și UNAM. Iar la nivel de reprezentativă are titlul la U20, pe cel olimpic, și de câte două ori Copa America și FIFA Confederation Cup.

ADVERTISEMENT

Trofee cărora li se alătură cele obținute la nivelul echipelor de club cu care ajunge la impresionanta cifră de 42. Una care îl plasează în poziția de cel mai titrat fotbalist din istorie.

Interesant este însă faptul că ar mai putea bifa un trofeu inclusiv din închisoare. Și aceasta pentru că că Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a decis să nu renunțe la proiectul Trofeul Penitenciarelor. O competiție ajunsă la a 11-a ediție și care-și propune ”reintegrarea prin sport”.

ADVERTISEMENT

Întrecerea va debuta miercuri 12 aprilie și se va încheia la mijlocul lui iunie. Finala urmează să fie găzduită de Ciudad del Fútbol de Las Rozas, centrul de pregătire pentru naționala Spaniei.

Potrivi comunicatului emis de forul iberic de specialitate, 33 de centre au fost incluse inițial în această competiție. Însă se face și precizarea că există acorduri pentru a spori numărul lor la 43.

ADVERTISEMENT

Rămâne acum de văzut doar dacă și Brians 2 din Barcelona, acolo unde este închis Dani Alves, va lua decizia de a-și înscrie formația. Una pentru care, potrivit Marca, Alves a evoluat deja, în partide amicale, trecându-și numele și pe lista marcatorilor.

ADVERTISEMENT