Sport

Michael Schumacher împlinește 54 de ani. Mesajul emoționant al fiului său, Mick

Germanul Michael Schumacher, campion mondial de 7 ori și deținător a o mulțime de recorduri în Formula 1, împlinește astăzi 54 de ani.
03.01.2023 | 15:35
Michael Schumacher implineste 54 de ani Mesajul emotionant al fiului sau Mick
Michael Schumacher împlinește astăzi 54 de ani. Foto: Ferrari
ADVERTISEMENT

3 ianuarie este o dată de referință pentru istoria Formulei 1. Căci este ziua în care, acum 54 de ani, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen, se năștea unul dintre cei mai mari piloți care a concurat vreodată în Marele Circ, Michael Schumacher.

9 ani de la teribilul accident al lui Michael Schumacher

Cu două zile înainte de Anul Nou s-au împlinit 9 ani de la momentul în care viața lui Michael Schumacher, legenda Formulei 1, s-a schimbat radical.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să trăiască totul altfel. Important este că există dragostea familiei și a prietenilor. Căci sunt lucruri care fac parte din viață, și sunt mai importante decât rezultatele și cursele noastre iubite.

Viața, pentru toată lumea, nu înseamnă doar curse”, spune Jean Todt.

Cel care i-a fost alături în proiectul Ferrari, echipă cu care a câștigat cinci dintre cele șapte titluri mondiale ale piloților. Și i-a rămas mereu aproape.

ADVERTISEMENT

Inclusiv acum, când, potrivit spuselor sale, îl vizitează extrem de des. Și, probabil, o va face și astăzi, la Gland, acolo unde se află din 9 septembrie 2014. Alături de Corinna, soția sa, și terapeuții care-l îngrijesc după teribilul accident suferit în final de 2013.

Căci, pe 29 decembrie al acelui an, Michael Schumacher și familia se aflau la schi, la Meribel, în Alpii Francezi. Fostul campion din F1 a trecut printr-o zonă nemarcată. Și-a pierdut echilibrul și atunci când a căzut s-a lovit la cap de niște pietre.

ADVERTISEMENT

A suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. A fost transferat de urgență la un spital din Grenoble. Și, până la 16 iunie 2014, a fost în comă.

Apoi, pe 18 iunie 2014 a fost mutat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne. Iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

ADVERTISEMENT

”Desigur, mi-e dor de Michael în fiecare zi, dar nu sunt doar eu. Copiii, familia, tatăl lui, toți cei apropiați. Tuturor ne este dor de el, dar Michael este aici.

Într-un mod diferit, dar este aici și asta ne face să găsim puterea de a continua. Michael a avut mereu grijă de noi. Acum este rândul nostru să-l protejăm”, spunea, soția lui Michael Schumacher, Corinna, în documentarul care îi este dedicat marelui pilot.

Mesaje de suflet

Fără îndoială, nu doar Jean Todt se va afla lângă el. Ci și Mick, fiul său. Care i-a transmis un mesaj emoționant și pe rețelele sociale. Însoțit de o imagine în care este alături de Michael.

”La mulți ani celui mai bun tată din toate timpurile. Te iubesc!”, a scris Mick.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher)

Gina, fiica sa, a postat și ea un mesaj, însoțit de o imagine din perioada copilăriei, atunci când Michael Schumacher o însoțea la cursele de karting.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gina Schumacher (@gina_schumacher)

Și cei de la Ferrari au ținut să marcheze ziua de naștere a lui Michael Schumacher. ”Cu tine de ziua ta, @schumacher. Azi și în toate zilele”, au scris reprezentanții echipei cu care germanul a obținut cele mai importante succese.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Și dacă vorbim despre succese, să spunem că Michael Schumacher a pilotat în 307 de curse în cariera sa de F1 de nu mai puțin de 19 sezoane. Are la activ 7 titluri, record all-time (egalat între timp de Lewis Hamilton).

A câștigat aproape 30% dintre Grand Prix-uri (91 de victorii) și a urcat pe podium în mai mult de jumătate dintre ele. A obținut de 77 de ori cel mai rapid tur al unei curse. Și a pornit din pole-position în 68 de întreceri.

În 22 de ocazii a izbutit hat-trick-ul (pole position, victorie și cel mai rapid tur) și de cinci ori a adăugat acestor performanțe faptul că nu a cedat locul întâi de la start la finiș. Iar acestea sunt doar câteva dintre performanțele unei cariere uluitoare.

ADVERTISEMENT
Tags: