News

Vameșii de la Giurgiu au prins 15 refugiați sirieni. Unde se ascundeau aceștia

15 cetățeni sirieni, care încercau să treacă ilegal granița în România au fost prinși de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu.
26.06.2022 | 14:51
Vamesii de la Giurgiu au prins 15 refugiati sirieni Unde se ascundeau acestia
Vameșii români au prins 15 refugiați sirieni. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sirienii erau ascunși într-un microbuz condus de un cetățean român și intenționau să ajungă în Olanda și Germania. Polițiștii au efectuat verificări asupra microbuzului și au observat că în spațiul destinat mărfii sunt făcute modificări la un perete al unui compartiment. Așadar, au descoperit în peretele dublat, 15 persoane, toți bărbați veniți din Siria.

15 migranți sirieni, prinși că treceau granița ilegal

După mai multe cercetări, vameșii au concluzionat că toți cetățenii prinși în microbuz sunt de naționalitate siriană și intenționau să ajungă în Olanda și Germania. Bărbații au declarat că s-au urcat în microbuz când se aflau pe teritoriul Bulgariei, în apropiere de Sofia, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Șoferul a avut intenția să-i ajute pe sirieni să treacă ilegal frontiera de stat, au constatat polițiștii de frontieră. În acest moment se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cetăţenii sirieni.

De asemenea, șoferul microbuzului a fost arestat pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți în formă agravantă.

ADVERTISEMENT

Cei 15 migranți sirieni au fost preluați de Poliția de Frontieră bulgară pentru continuarea cercetărilor în baza Acordului de readmisie româno-bulgar.

Potrivit ONU, peste patru milioane de sirieni au fugit de război și persecuție și au devenit refugiați. Potrivit datelor oficiale publicate de UNHCR, 4.014.000 sirieni au luat calea Europei și altor țări pentru a scăpa de moarte și foamete.

ADVERTISEMENT

”Este o populație care merită suportul întregii lumi, dar în schimb trăiește în condiții mizere și se afundă într-o sărăcie cumplită,” a explicat Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați António Guterres.

Războiul din Ucraina a produs o altă dramă umanitară, peste cinci milioane de ucraineni părăsindu-și țara din cauza rușilor. Șapte milioane de ucraineni și-au părăsit locuința, însă au ales să plece într-un alt oraș din Ucraina. Cifrele pot crește în măsura în care războiul va continua.

ADVERTISEMENT
Tags: