Life

Mihaela Bilic, adevărul despre pizza. Poate fi consumată fără probleme, potrivit medicului nutriționist

11.11.2020 | 09:03
Mihaela Bilic adevarul despre pizza Poate fi consumata fara probleme potrivit medicului nutritionist
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist, a vorbit recent despre consumul de pizza, un aliment foarte des întâlnit atât în cultura noastră, cât și în alte părți ale lumii. Doctorul susține că felul de mâncare italian poate intra cu succes la categoria produselor sănătoase. 

Pizza este o mâncare „nevinovată”, oamenii fiind înnebuniți după combinația dintre făinoase și grăsime, susține medicul, care vorbește și despre cantitatea care poate fi savurată fără probleme. Vedeta este de părere că totul ține strict de metabolismul fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Concret, persoanele sportive pot consuma fără nicio problemă 2-3 felii de pizza sau chiar jumătate pentru că silueta le permite acest lucru. Mihaela Bilic susține că amestecul de făinoase cu grăsimi se transformă ușor în depozite de grăsime.

Mihaela Bilic, despre consumul de pizza. Este sau nu sănătoasă

Medicul nutriționist recunoaște că este consumatoare de pizza, aducând în discuție comparația dintre acest aliment și sandwich, care are mai puțină parte făinoasă decât prima. Mai exact, sandwich-ul este „mai sărac” decât pizza.

ADVERTISEMENT

„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine.

E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație.

ADVERTISEMENT

Este sățios, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță.

Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo, un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. 

ADVERTISEMENT

Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, avem o muncă fizică grea sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. 

Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine sau jumătate de pizza fără probleme”, a declarat Mihaela Bilic despre consumul de pizza, potrivit digi24.ro.

ADVERTISEMENT