Life

Mihaela Bilic a dezvăluit ce greșeli fac femeile care se îngrașă. Sfaturi practice: „Au mai mult decât ciocolata”

Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt obiceiurile alimentare care conduc la acumularea kilogramelor în plus și care ar trebui evitate.
09.02.2023 | 18:35
Mihaela Bilic a dezvaluit ce greseli fac femeile care se ingrasa Sfaturi practice Au mai mult decat ciocolata
Mihaela Bilic, cele mai nocive obiceiuri alimentare. Foto: captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a oferit sfaturi de nutriție și a explicat care sunt cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când vine vorba de alimentație. Nutriționista a susținut că pauzele între mese sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos.

Mihaela Bilic, sfaturi de nutriție

Începând cu ziua de duminică, 12 februarie 2023, Mihaela Bilic revine la Pro TV cu rubrica Doctor de bine. Până atunci, însă, celebrul medic nutriționist a vorbit în emisiunea lui Cătălin Măruță despre cele mai frecvente greșeli de alimentație pe care le fac oamenii.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform acesteia, nu mesele sunt cele care ne fac să acumulăm kilograme în plus, ci gustările dintre acestea și ronțăitul. Mihaela Bilic a dezvăluit că deși anumite alimente sunt sănătoase, asta nu înseamnă că nu sunt și bogate în calorii.

„Ronțăim produse pe care nu le mănânci cu lingura și cu furculița, care vin de obicei ambalate în niște pachete pe care tu crezi că e porția corectă și nu te oprești decât când ai terminat pachetul. Plus că la sfârșitul zilei, dacă te întrebi ce ai mâncat, nu o să știi câte migdale, cât fistic și câți covrigei. Le trecem cu vederea, dar ele aproape dublează sau triplează aportul caloric dintr-o zi. 

ADVERTISEMENT

Sunt niște alimente destinate plăcerii și mâncatului emoțional. Fie că sunt dulci sau sărate, aportul de calorii este dramatic. Au mai mult decât ciocolata. Migdalele au 660 de calorii pe suta de grame, ciocolata 450-550. Ce e sănătos, îngrașă, nu e dietetic”, a spus Mihaela Bilic.

Ce pauză trebuie să existe între mese conform Mihaelei Bilic

Pe de altă parte, Mihaela Bilic a susținut că „3 mese pe zi și 2 gustări” este un plan alimentar dedicat copiilor în creștere, iar adulții pot supraviețui doar cu mesele principale ale zilei. Nici măcar guma de mestecat nu o recomandă decât imediat după ce alimentele au fost consumate, pentru că, în caz contrar, aceasta deschide apetitul.

ADVERTISEMENT

„Suntem precum copii care stau cu ț**a în gură. Suntem neînțărcați. În momentul în care ronțăi și îți stimulezi salivația, stomacul să secrete sucuri digestive…Din ce mănânci, de aia ai mai mânca. Noi ar trebui să facem pauze. Maturitate alimentară înseamnă să stai 4-5 ore fără să bagi măcar o migdală în gură. Noi ca adulți, majoritatea, suntem la cură de slăbire. Trei mese pe zi e suficient”, a adăugat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, sfaturi pentru femeile care vor să slăbească: „Nu poți să te așezi cu soțul la masă și să mănânci cot la cot cu el”

Mihaela Bilic le-a îndemnat pe femeile care vor să piardă în greutate să nu mănânce la fel de mult ca și partenerii de viață, pentru că organismul lor este construit altfel și au nevoie de un aport mai mic de calorii.

ADVERTISEMENT

„Femeile au nevoie de mult mai puține calorii și trebuie să mănânce mult mai puțin decât un bărbat. Deci nu poți să te așezi cu soțul, cu iubitul la masă și să mănânci cot la cot cu el, pentru că o să te îngrași. Nu mai putem, doamnelor, să avem trei feluri de mâncare. Iar asta cu desertul e…”, a explicat nutriționista.

Celebra nutriționistă a afirmat că secretul unei vieți sănătoase constă în reducerea porțiilor de mâncare și „inclusiv ulcerul și gastrita se recomandă ca stomacul să fie în majoritatea timpului gol”.

ADVERTISEMENT