Life

Mihai Bendeac nu va uita niciodată ultima întâlnire cu Ion Caramitru. Ce s-a întâmplat cu doar o zi înaintea morții actorului

Mihai Bendeac a aflat vestea tristă în timpul unui spectacol. Acesta a spus că a urmărit un interviu cu Ion Caramitru chiar cu o seară înainte de a afla că a murit.
06.09.2021 | 18:11
Mihai Bendeac nu va uita niciodata ultima intalnire cu Ion Caramitru Ce sa intamplat cu doar o zi inaintea mortii actorului
ADVERTISEMENT

Mihai Bendeac a primit cu tristețe vestea morții lui Ion Caramitru, un actor pe care el l-a admirat mereu. Cunoscutul jurat a dezvăluit că a simțit nevoia de a urmări un interviu cu fostul director al Teatrului Național chiar cu o seară înainte de moartea acestuia.

Ultima dată când cei doi s-au întâlnit a fost în urmă cu aproximativ o lună de zile, iar Bendeac recunoaște că a fost de-a dreptul fascinat.

ADVERTISEMENT

Ion Caramitru a decedat duminică, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Marele actor era internat la Spitalul Elias de câteva săptămâni.

Mihai Bendeac nu va uita niciodată ultima întâlnire cu Ion Caramitru

Mihai Bendeac a rememorat ultima întâlnire pe care a avut-o cu marele actor român. S-a întâmplat la Teatrul Național, iar întâmplarea îi va rămâne întipărită în memorie pentru totdeauna.

ADVERTISEMENT

Actorul de comedie a mers la repetiții, iar acolo l-a întâlnit pe Ion Caramitru care repeta pentru piesa “Neguțătorul din Veneția”, de William Shakespeare. Ulterior toate spectacolele s-au anulat, celebrul actor fiind internat în spital.

“Se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete.

ADVERTISEMENT

Și, băi, mi s-a părut total senzațional, mi s-a părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului.”, a declarat Mihai Bendeac, pentru Actulitate.net.

Ce s-a întâmplat cu doar o zi înaintea morții actorului

Mihai Bendeac a dezvăluit ce i s-a întâmplat cu o seară înainte de anunțul morții lui Ion Caramitru. Acesta și-a dorit să urmărească un interviu acordat de regretatul actor pentru emisiunea Profesioniștii, de la TVR.

ADVERTISEMENT

“Mi s-a părut ireal faptul că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu. E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun.

Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicul de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui!”, a mai declarat Bendeac.

ADVERTISEMENT