Sport

Mihai Căpățînă, expert în istoria Universității Craiova: „Ne dorim să atingem performanțele lor”

Mihai Căpățînă este unul dintre oltenii get-beget de la gruparea din Bănie, iar titularul „alb-albaștrilor” este expert în istoria Universității Craiova.
25.03.2024 | 08:40
Mihai Capatina expert in istoria Universitatii Craiova Ne dorim sa atingem performantele lor
Mihai Căpățînă, expert în istoria Universității Craiova: „Ne dorim să atingem performanțele lor”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mihai Căpățină s-a născut la Slatina și este un adevărat expert când vine vorba despre istoria Universității Craiova. Titularul lui Ivaylo Petev știe tot despre performanțele membrilor din Craiova Maxima și nu numai.

Mihai Căpățînă este expert în istoria Universității Craiova: „Ne dorim să atingem performanțele lor”

„Alb-albaștrii” au ieșit pe teren cu tricouri speciale la 41 de ani de la calificarea Craiovei Maxima în semifinalele Cupei UEFA. Legendele din Cetatea Băniei le-au purtat noroc elevilor lui Ivaylo Petev, care au câștigat cu 2-1 și au urcat pe poziția secundă.

ADVERTISEMENT

Mihai Căpățînă a luat tricoul lui Nicolae Negrilă, fundașul dreapta de legendă din Craiova Maxima. Titularul Universității Craiova știe tot despre performanțele legendarului fotbalist, care a câștigat trofee importante în alb și albastru.

„A fost un sentiment plăcut, de mândrie. Mai ales că a existat o coincidență, fiind născut pe 23  iulie (n.r. Negrilă) și eu joc cu numărul 23. Până la urmă a fost o coincidență norocoasă. Am informații despre majoritatea jucătorilor din acea perioadă, la fel cum am despre domnul Negrilă.

ADVERTISEMENT

Știu că a debutat chiar în anul în care Universitatea Craiova a câștigat campionatul în România. A jucat mult în Liga 1, cred că peste 350 de meciuri. A reușit să câștige trei titluri cu Universitatea Craiova, unul din postura de antrenor secund în 1990-1991, atunci când au reușit și eventul.

A avut o carieră foarte frumoasă și ne dorim să atingem aceste performanțe. Îți dau o motivație, o mândrie când știi ce au putut să realizeze acești oameni și asta ne-a motivat și pe noi, cred că s-a văzut în teren”, a spus Mihai Căpățînă.

ADVERTISEMENT

Gânduri mari înaintea derby-ului cu Rapid: „Trebuie să ne păstrăm ritmul”

Universitatea Craiova a scos la vânzare pachete de bilete pentru derby-ul cu Rapid București și partida cu Oțelul Galați de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Suporterii „alb-albaștrilor” au cumpărat peste 1.500 de bilete în primele 24 de ore de la anunț.

Mihai Căpățînă își dorește să lungească șirul succeselor din SuperLiga și să câștige cu Rapid București. Oltenii se pregătesc spartan în baza de pregătire din Lunca Jiului în pauza competițională, unde se așteaptă ca și Nicușor Bancu și Vlad Screciu să revină la antrenamente.

ADVERTISEMENT

„A fost o victorie mare și ne dorim din suflet să mergem pe aceeași linie în play-off. Este o motivație în plus, indiferent că sunt în tribună sau pe lângă noi iubesc acest club și această  meserie, iar noi le mulțumim.

Este o pauză cu echipa națională, ne pregătim cu antrenamente intense. Trebuie să ne păstrăm ritmul, să menținem această linie, să acumulăm victorii pentru că asta ne va ține în luptă. Cred că vor fi alături de noi cu Rapid, este un derby și un meci important pentru noi”, a declarat Mihai Căpățînă.

  • 750.000 de euro este cota lui Căpățînă, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,52 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - Rapid