Sport

Mihai Rotaru îl bagă în ședință pe Ivailo Petev: “Trebuie să vedem unde s-a greșit”. Ce spune despre varianta Șumudică

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a dezvăluit că va avea o ședință cu antrenorul Ivailo Petev pentru a analiza situația delicată în care se află echipa în prezent.
20.02.2024 | 17:50
Mihai Rotaru il baga in sedinta pe Ivailo Petev Trebuie sa vedem unde sa gresit Ce spune despre varianta Sumudica
Mihai Rotaru îl bagă în ședință pe Ivailo Petev după egalul cu Botoșani. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are emoții mari în ceea ce privește calificarea în play-off. Oltenii vin după două egaluri consecutive și sunt pe locul 5. Echipa a obținut cu greu o remiză în prelungiri la Botoșani, iar Ivailo Petev e contestat puternic de către fostele glorii ale Universității.

Mihai Rotaru îl bagă în ședință pe Ivailo Petev după egalul cu Botoșani

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a anunțat că va avea o ședință cu antrenorul Ivailo Petev. Omul de afaceri își dorește ca bulgarul să-i explice de ce echipa traversează o perioadă slabă și să găsească împreună soluțiile pentru a redresa situația.

ADVERTISEMENT

“Nu am discutat cu Ivailo după meciul de la Botoșani. Mâine o să ne întâlnim să discutăm. Nu vorbim despre rezilieri, ci vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vom face o analiză și vedem unde suntem, de ce am ajuns aici. În funcție de această analizăm vom stabili obiective. E clar că podiumul și Cupa României sunt un ‘must’, încă avem șanse.

Mergem cu antrenorul în funcție până la capăt. Îl susținem. Așa am procedat și cu ceilați antrenori, le-am adus jucători. Ivailo a cerut specific 4 jucători și i-am adus 5. Tocmai de aceea nu am adus un director sportiv, ca să nu se bată cap în cap cu antrenorul atunci când se iau decizii”, a declarat Mihai Rotaru la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

“Nu îl vrem pe Șumudică! Este un neadevăr”

Mihai Rotaru e convins că echipa sa are jucători de valoare prin care poate să-și îndeplinească obiectivele de a prinde podiumul și a câștiga Cupa României. În același timp, finanțatorul echipei craiovene a negat interesul de a-l aduce pe Marius Șumudică.

“Nu poate spune cineva că îl dorim pe Șumudică. Este un neadevăr. Ivailo a fost la antrenament, nu așa cum s-a scris. Trebuie să vedem unde s-a greșit și să se ia deciziile necesare. Eu cred că mai avem și jucători în formă: Houri, Crețu…

ADVERTISEMENT

E adevărat că 60-70% nu sunt în formă. În fiecare sezon am avut câte o perioadă mai proastă. Acum traversăm o astfel de perioadă. Critica este esențială, dar în momentele în care se spune că Craiova are jucători fără valoare… avem jucători de națională în proporție de 70%. În acest moment suntem deraiați”, a mai spus Rotaru.

Robert Niță nu l-ar vrea pe Șumudică la Craiova

Varianta venirii lui Marius Șumudică la Craiova a fost comentată și de Robert Niță. Fostul atacant al Rapidului a explicat la FANATIK SUPERLIGA de ce nu ar vrea ca actualul antrenor de la Gaziantep să preia echipa lui Rotaru:

ADVERTISEMENT

„Eu nu l-aș vrea pe Șumudică la Universitatea Craiova, Craiova care se va califica în play-off. Nu l-aș vrea pe Șumudică pentru că e un antrenor care știe să motiveze. Are șmecheria aia fotbalistică. Alibec fugea cu el? Budescu fugea cu el? Lovin băga materiale? Pentru Șumudică m-aș bucura și pentru noi, aici, la emisiune că am avea ce să vorbim cu el antrenor la orice echipă din România.

Dar în perspectiva jocurilor din play-off, nu mi l-aș dori la o adversară a Rapidului, mai ales la Craiova. Mai ales că Șumudică e pe stilul lor, mai cu sângele fierbinte, mai un dans din buric. Cred că ar prinde. Mitriță a mai lucrat cu el. Va avea un feedback bun la nivel de vestiar. Șumudică poate domina un vestiar greu ca cel al Craiovei. Cred că Universitatea Craiova ar fi mai puternică cu Șumudică decât e în momentul de față”.

ADVERTISEMENT