Sport

Mihai Rotaru pariază pe Andrei Ivan în 2024: “Anul poate fi bun sau extraordinar”

Mihai Rotaru are mare încredere în Andrei Ivan la final de 2023. În ciuda unui sezon slab, vedeta oltenilor se bucură în continuare de susținerea conducerii.
30.12.2023 | 11:02
Mihai Rotaru pariaza pe Andrei Ivan in 2024 Anul poate fi bun sau extraordinar
Andrei Ivan are parte de increderea lui Mihai Rotaru. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrei Ivan traversează o pasă proastă a carierei. În ciuda venirii lui Petev, vedeta oltenilor nu își găsește ritmul și termină anul cu doar 3 goluri în 20 de partide. Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, crede în continuare în calitățile jucătorului său.

Ivan, încurajat de patronul oltenilor

“Am vorbit cu Ivan înainte să plec. I-am adus aminte un moment din 2020. Atunci era într-o situație delicată din punct de vedere sportiv. În anii 2021, 2022 a fost printre cei mai buni jucători din România, cu siguranță în top trei, asta înseamnă că se poate. Anul 2024 poate fi bun sau extraordinar. În viața fiecărui sportiv sunt și momente mai puțin faste”, a declarat Mihai Rotaru pentru Digisport.ro

ADVERTISEMENT

Sezonul 2019/2020 a fost unul revenire al lui Andrei Ivan în tricoul Universității Craiova. Cu 24 de apariții și 2 goluri marcate, Ivan a reușit să se impună rapid ca un jucător esențial în echipa sa. Prezența sa pe teren a fost notabilă, în ciuda faptului că nu a reușit să puncteze la nivelul așteptărilor.

Sezonul următor, 2020/2021, a fost unul în care Ivan a consolidat poziția de titular și și-a îmbunătățit cifrele personale. Cu 8 goluri în 34 de apariții, tânărul atacant a continuat să fie un marcator prolific, aducând un aport semnificativ la obiectivele echipei.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova termină anul pe podium

Prezența sa constantă în primul unsprezece și performanțele de calibru au confirmat faptul că Universitatea Craiova are în Andrei Ivan un jucător de perspectivă. Sezonul 2021/2022 a marcat o nouă creștere a calităților lui Ivan, cu 14 goluri în 34 de apariții. Cu un total de 33 de meciuri în care a fost titular, atacantul a devenit un lider în linia ofensivă a echipei.

Golurile sale au fost adesea decisive, contribuind la succesul Universității Craiova. Evoluția sa constantă a fost recunoscută, iar Ivan și-a consolidat statutul de marcator de încredere în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2022/2023, Ivan și-a menținut standardul ridicat, marcând 14 goluri în 35 de apariții. Cu o medie de un gol la aproximativ două meciuri, atacantul a continuat să fie forța ofensivă a echipei. Implicarea sa în joc și capacitatea sa de a finaliza au contribuit la performanțele echipei în competițiile interne.

Universitatea Craiova se află într-o poziție solidă în clasamentul SuperLigii, ocupând locul al treilea după desfășurarea a 21 de etape. Echipa lui Rotaru a obținut 34 de puncte din 9 victorii, 7 remize și 5 înfrângeri, marcând 31 de goluri și primind 23.

ADVERTISEMENT

Diferența de goluri de +8 indică un echilibru între sectorul ofensiv și cel defensiv. Universitatea Craiova a demonstrat o formă bună în ultimele cinci meciuri, având un bilanț de două victorii, două remize și o înfrângere.

ADVERTISEMENT