Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu, analiză dură a Universității Craiova: ”Ne-am bătut joc de 9 puncte!”

Universitatea Craiova a făcut un nou pas greșit, iar Sorin Cârțu a analizat la FANATIK SUPERLIGA greșelile comise de jucători la meciul cu UTA Arad.
21.12.2023 | 14:10
Sorin Cartu analiza dura a Universitatii Craiova Neam batut joc de 9 puncte
Universitatea Craiova a făcut un nou pas greșit, iar Sorin Cârțu a analizat la FANATIK SUPERLIGA greșelile comise de jucători la meciul cu UTA Arad. Sursă foto: Ciprian PETCUT/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Oltenii au scos doar un 2-2 în fața echipei lui Mircea Rednic în partida de la Cluj, după ce au fost conduși cu 2-0 încă din minutul 7. Ambele reușite ale arădenilor au venit pe niște greșeli individuale ale elevilor lui Ivailo Petev.

Sorin Cârțu, deranjat de greșelile jucătorilor de la Universitatea Craiova

Intrat prin Skype la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Sorin Cârțu a făcut o analiză dură a jocului prestat de Universitatea Craiova și a vorbit despre greșelile comise de jucători la întâlnirea cu UTA Arad.

ADVERTISEMENT

”Nici nu vreau să vorbesc, mai las. Eu observ niște chestii, dar zic că poate e prea devreme. Practic nu văd nicio schimbare. Ceea ce mi-a plăcut la echipa asta a fost partida de la Galați, repriza a doua. În rest tot doar în salturi, fluctuant.

Începem prost, încercăm după aia cât de cât, uneori ne revenim cum a fost aseară, dar practic ai pierdut 9 puncte și nu trebuie să fii mulțumit la tot ceea ce s-a întâmplat. Dar, în sfârșit, hai să zici că nu ai pierdut. Celelalte conduci cu 2-0 și… Sunt lucruri care s-au mai întâmplat și pe timpul antrenorilor precedenți. Parcă nu e ceea ce vreau eu, acea mână de fier.

ADVERTISEMENT

Este inadmisibil să conduc cu 2-0 pe Iași și să fac egalitate. Este inadmisibil să am o repriză în care să domin adversarul și apoi… La Hermannstadt iau bătaie, acum tot așa, nici nu m-am așezat… mai bine întârziam la meci și nu primeam primele goluri. Nu se poate”, a declarat Cârțu.

Cârțu a găsit vinovații la golurile primite de olteni

”Se poate ca la golul doi Kurtic și Silva să nu fi dat mingea în afara terenului, deși Screciu cerea schimbare. Mai ales că Cooper se demarcă în zona lui. Golurile sunt pe niște greșeli individuale, și primul, și al doilea.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu la primul gol, regula de bază în momentul în care se joacă în spatele fundașului stânga, bine nu a jucat UTA acolo, a fost o pasă dată greșit de Crețu acolo și l-a surprins pe Bancu puțin în față, iar Stahl a plecat în zona respectivă, acolo trebuie să apară fundașul central stânga care trebuie să dubleze.

Orice minge care este jucată în spatele unui fundaș lateral, iese fundașul central, dublează. Așa și acolo, Silva al meu abia se mișcă. Aștepta să vină să-l ajungă din urmă Bancu pe jucătorul respectiv.

ADVERTISEMENT

La golul doi, tot așa, e o greșeală de portar. Ce dracu cauți pe acolo? Una peste alta, când s-a făcut demarcarea lui Cooper în stânga, așa cum a fost și cu Screciu accidentat, Căpățână îl dirijează puțin spre exterior. Uitați-vă la blocajul portarului pe unde este. Este ieșit la 2-3 din poartă, pe linia de tușă. Ce cauți acolo?

Stai acolo că acoperi poarta, în primul rând rolul tău este să acoperi poarta, să-ți acoperi zona ta și apoi să îndrepți ceea ce greșise Căpățână. El și-a părăsit poarta și a fost ușor, acea centrare și cu poarta goală să finalizeze. Sunt niște greșeli incredibile. Eu aș vorbi de toate 3, au fost 9 puncte de care tu ți-ai bătut joc”, a spus Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Cârțu îi face praf pe jucătorii Universității Craiova

ADVERTISEMENT