Life

Mihai Șora, factură de peste 6.000 de lei la energie electrică. Ce i-au transmis oamenii. Poziția oficială Enel

Mihai Șora a rămas uimit de factura de la energie electrică. Trebuie să achite peste 6.000 de lei până la finalul lunii septembrie.
16.09.2022 | 17:01
Mihai Sora factura de peste 6000 de lei la energie electrica Ce iau transmis oamenii Pozitia oficiala Enel
Mihai Șora, uimit de factura de la energie electrică. Trebuie să achite peste 6.000 de lei. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Renumitul filosof și eseist român a primit în urmă cu puțin timp o factură la energie electrică care se ridică la valoarea de peste 6.000 de lei. Ce i-au transmis oamenii din online bărbatului în vârstă de 105 de ani.

Mihai Șora, uimit de factura de la energie electrică. Trebuie să achite peste 6.000 de lei

Mihai Șora a dezvăluit factura pe care este nevoit să o achite luna aceasta la curent, în funcție de consumul pe care l-a avut în luna august. Filosoful le-a spus celor din social media ce electrocasnice are în locuință.

ADVERTISEMENT

Consumul de electricitate nu ar fi justificat având în vedere aparatele pe care le folosește în mod constant, unele dintre acestea fiind chiar economice. În plus, de altele scriitorul spune că nici măcar nu ”abuzează”.

Un bec mititeluț, la masa de scris: ‘economic’ i se spune. Un frigider A+++, Zanussi, și el mititel (cel mai scund din comerț). Un laptop HP (care stă să-și dea obștescul sfârșit, dar care nu a fost vreodată, în lunga lui viață, energivor).

ADVERTISEMENT

O tabletă cu măr. Un telefon mobil. O mașină de spălat rufe (de care nu abuzăm, fiind – de la natură – mai sobri și curăței). Atât. NU televizor. NU aer condiționat. NU mașină de cafea. NU alte electrocasnice (cum ar fi mașina de tocat firul de leuștean în patru).

Din când în când, recunosc, un pipi/kk scurt la baie, cu becul aprins. 6.096,99 lei (șase mii nouăzeci și șase și nouăzeci și nouă centime) de plată la ENEL – factura cu ID 42005859787.

ADVERTISEMENT

Data scadentă: 28.09.2022. Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac”, a scris Mihai Șora pe pagina de Facebook.

Mihai Șora, sfaturi de la oameni. Ce i-au transmis internauții

Mihai Șora a primit mai multe sfaturi și îndemnuri în legătură cu problema cu care se confruntă în momentul de față. Internauții i-au transmis să facă reclamație la ANPC, în timp ce alții i-au indicat să verifice indexul de pe factura aferentă locuinței sale.

ADVERTISEMENT

Foarte multe persoane nu înțeleg de unde vin aceste facturi uriașe, în ultimele zile tot mai multe persoane publice ajungând să dezvăluie care sunt sumele pe care trebuie să le achite către compania de electricitate.

Ce spune Enel despre factura impresionantă

Reprezentanții Enel Energie Muntenia au transmis o poziție oficială, pe care o rădem integral:

“Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 – august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta).

Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei.

De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte  consumul lor real”, se precizează în  comunicatul transmis de Enel.

ADVERTISEMENT
Tags: