Sport

Mihai Stoica, dur cu jucătorii de la FCSB: „Nu avem două echipe de valoare”

Mihai Stoica i-a criticat dur pe fotbaliștii de la FCSB după jocul de la Sofia pe care vicecampioana l-a câștigat, scor 1-0 cu CSKA 1948.
28.07.2023 | 16:45
Mihai Stoica dur cu jucatorii de la FCSB Nu avem doua echipe de valoare
Mihai Stoica i-a criticat pe jucătorii de la FCSB după prestația de la Sofia. Foto: captură Youtube - @FCSB TV.
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat la limită, scor 1-0 cu CSKA 1948 Sofia în primul meci al „dublei” din a doua rundă a preliminariilor UEFA Conference League. Totuși, jocul roș-albaștrilor a fost modest, mai ales în a doua repriză, când bulgarii au trecut pe lângă egalare. Mihai Stoica a avut un discurs extrem de dur la adresa jucătorilor în cadrul conferinței de presă premergătoare duelului cu Oțelul Galați din SuperLiga.

Mihai Stoica, dur cu jucătorii de la FCSB: „Nu avem două echipe de valoare”

FCSB a făcut transferuri spectaculoase în această vară pentru a echilibra lotul și în speranța de a alinia două echipe de start valoroase. După meciul de la Sofia, Mihai Stoica a fost extrem de iritat și s-a luat jucători. Președintele Consiliului de Administrație de la FCSB și-a dat seama că, în acest moment, FCSB nu poate alinia o a doua echipă de valoare.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să aliniezi două echipe, în mod normal, două de valoare. Cu scuzele de rigoare, după ce am văzut miercuri la Sofia, ne-am dat seama că nu avem două echipe de valoare sau a fost doar o evoluție, să zicem, nu foarte bună a unor jucători. 

Am fost foarte nemulțumiți de prestațiile unor jucători, sperăm să înțeleagă și ei că nu te poți prezenta astfel cu pretenții să joci la echipa asta. Chiar nu te poți prezenta așa. 

ADVERTISEMENT

Nu există comoditate la fotbaliști la noi, există doar fotbaliști care au intrat miercuri care nu au avut o prestație pe care noi o așteptam, care să îi propună candidați la un post de titular”, a declarat Mihai Stoica, la conferința de presă premergătoare duelului Oțelul Galați – FCSB, sâmbătă, 29 iulie, ora 21:30.

Mihai Stoica a bifat unul dintre obiectivele intermediare: „Al doilea este revenirea în Ghencea”

La conferința de presă a fost prezent și Vlad Chiricheș, cel mai nou nume care s-a alăturat FCSB-ului în această vară. Mihai Stoica a dezvăluit că odată cu revenirea fundașului central la FCSB, oficialul și-a atins unul dintre obiectivele intermediare. Celălalt îl reprezintă revenirea echipei lui Gigi Becali pe stadionul Ghencea.

ADVERTISEMENT

„Obiectivul personal, să spun așa, e titlul, dar intermediare aveam două: unul s-a bifat, revenirea lui Vlad. Al doilea este revenirea în Ghencea. Cumva, sunt asemănătoare pentru că noi am ținut legătura cu Vlad Chiricheș în decursul timpului, l-am găsit foarte schimbat, experiența acumulată în asemenea campionate l-au metamorfozat în sensul bun.

Dacă vom reveni și în Ghencea, bineînțeles că vom găsi și acolo un stadion ultra-modern, diferit de cel părăsit acum câțiva ani. Cred eu că aceste două ingrediente lipseau pentru ca noi să redevenim campioni”, a spus Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, despre transferul lui Vlad Chiricheș: „Noi avem lideri, dar sunt lideri tăcuți”

Așa cum era de așteptat pe lângă valoare, Vlad Chiricheș va aduce echilibru în vestiarul celor de la FCSB. Mihai Stoica a avut doar cuvinte de laudă la adresa căpitanului naționalei României pe care îl vede un mare plus pentru clubul roș-albastru.

„Dacă l-am curtat atât de intens era clar că noi consideram că ne lipsește un lider în vestiar. Noi avem lideri, dar sunt lideri tăcuți. Vlad Chiricheș cred că e primul jucător care a plecat de la un club la altul, un transfer foarte mare, plătindu-se sume foarte mari.

Dacă cei din Serie A știu că ești un lider, noi știm mai bine decât ei, îl cunoaștem de atâta timp. Vreau doar să fim, ca anul trecut, să avem jucătorii apți aproape tot timpul și mi-e greu să cred că ne poate sta cineva în cale. E unic. E unic pentru că, așa cum am spus și în introducere, a semnat cu noi căpitanul echipei naționale”, a mai spus Mihai Stoica.

Mihai Stoica îl simte aproape pe Vlad Chiricheș: „Am avut mereu chimie extraordinară”

Mihai Stoica anticipa revenirea lui Vlad Chiricheș la FCSB. Oficialul roș-albaștrilor a povestit despre momentele în care fundașul central a preferat să vină la baza din Berceni pentru a se antrena alături de restul lotului vicecampioanei României.

„Nu știu așa în timp, vedeam că ne apropiem, adică mai mult limbajul trupului l-am perceput ca fiind cel pe care îl așteptam. E o persoană cu care am avut mereu chimie extraordinară. Imaginați-vă că era la Napoli și în perioada de pauză competițională venea și se antrena cu noi.

Nu cred că nu avea condiții să se antreneze acolo, dar venea pentru că era al nostru, a fost tot timpul al nostru. De aceea suntem și foarte bucuroși că s-a materializat revenirea lui acasă”, a încheiat Mihai Stoica.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,12 este cota pentru „2 și total goluri: sub 3,5” la meciul Oțelul Galați – FCSB

ADVERTISEMENT