Sport

Mihai Stoica se ia la trântă cu legile și regulamentele FRF: „ Să-l aducem pe Panțîru în cârje să-l punem pe bancă?”

FCSB se confruntă cu o situație greu de imaginat, aflându-se în situația în care nu poiate trece pe foaia de joc 13 jucători, numărul minim pe care trebuie să-l aibă o echipă, conform regulamentelor, ca să nu piardă partida la „masa verde”.
21.10.2021 | 19:06
Mihai Stoica se ia la tranta cu legile si regulamentele FRF  Sal aducem pe Pantiru in carje sal punem pe banca
Propunerea lui Mihai Stoica pentru postul de fundaș central este Andrei Vlad
ADVERTISEMENT

În acest moment, FCSB are 8 jucători infectați, tot atâți sunt accidentați, iar Constantin Budescu este răcit, dar testat negativ. În lot mai sunt apți 11 jucători, dintre care doi portari, Ștefan Târnovanu și Andrei Vlad.

FCSB are 17 cazuri pozitive la prima echipă

Pe cale de consecință, FCSB a cerut amânarea meciurilor cu Farul, de duminică, în etapa a 13-a din Liga 1, și FC Voluntari, programat miercuri, în optimile Cupei României. Iar managerul general Mihai Stoica a făcut un rezumat al situației.

ADVERTISEMENT

Vă imaginați, 6 au fost cei cu simptome de la academie, probabil că sunt și asimptomatici.  Avem 17 pozitivi la prima echipă, 8 jucători și 9 membri ai staff-ului, 6 jucători la academie și urmează să vedem ce mai spun testele. Cei șase de la echipa a doua nu sunt pe liste.

Am avut 13 jucători la meciul cu Mioveni. Am adus tot ce era de pe lista B, toți jucătorii eligibili care erau apți. Panțîru revine în 2022, Coman în decembrie.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica susține că pe bancă vor fi jucători care nu s-au antrenat deloc

Am înțeles că s-a vehiculat ideea că vrem să amânăm pentru că avem jucători accidentați. Nici vorbă! Miron și Tănase s-au accidentat, avem acte, Miron nu va juca 3 săptămâni. Dacă LPF interpretează regulamentul cum îl interpretează cei de la Farul, pierdem meciul cu 3-0.

Noi încercăm să putem juca acest meci din respect pentru competiție. Sunt unii care vor sta pe bancă fără să se antreneze deloc. Chiar trebuie să sacrificăm Cupa României așa pur și simplu? Ca să ce? Sunt 23 de persoane pozitive”, a declarat Stoica, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Poți să treci pe lista B alți jucători, dar trebuie să ai jucători pe care să-i treci. Noi avem 11 jucători cu 2 portari. Ce-i atât de complicat? Există lista A și lista B. Nu avem 13 jucători valizi pentru meciul ăsta de pe cele două liste!

Deocamdată, ce am putea să trecem, sunt tot din focar. Am dat și numele jucătorilor care s-au infectat. Să presupunem că putem să trecem pe lista B, îi trecem doar ca să facem 13 și să putem juca. Să jucăm cu Târnovanu vârf și Andrei Vlad fundaș central?

ADVERTISEMENT

Nu se pot modifica listele în timpul campionatului, susține Mihai Stoica

Nu avem 13 jucători! Pe lista B sunt Târnovanu, Șerban… Nu cei din academie. Ce ar trebui să facem? Să-l aducem pe Panțîru în cârje să-l punem pe bancă? Nu pot fi trecuți cei din academie pe lista B în acest moment pentru că este focar.

Nu am crezut că o să fie reinfectări, nu știam de varianta asta. Duminică ne-am testat inclusiv jucătorii vaccinați, Haruț, Keșeru. Tocmai ca nu cumva să infectăm și alte echipe.

Dacă aveam vreun jucător în academie care putea fi folosit la prima echipă, pe criteriu sportiv, cum a fost cazul lui Octavian Popescu sau Musi, atunci îi puneam pe lista B la începutul campionatului.

Nu modificăm listele în timpul campionatului. Echipa mare se face pe criteriu sportiv, nu pe culoarea părului. S-ar fi putut disputa meciul de Cupă dacă făceau 14 zile jucătorii depistați pozitiv.

Din nefericire, luni, doar doi fac 14 zile. Straton și Șerban. După meci încep să vină, de joi termină perioada de izolare. E o situație dramatică!”, a încheiat managerul general al FCSB.

Mâine se clarifică lucrurile în privința meciului Farul – FCSB

Liga Profesionistă de Fotbal va anunța vineri dacă meciul Farul – FCSB se va desfășura duminică sau va fi fi amânat, dar problemele pentru gruparea roș-albastră apar în ceea ce privește meciul din Cupa României.

Conform FRF, „în conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma”.

ADVERTISEMENT
Tags: