Sport

Mihai Stoica, verdict sincer în cazul lui Chiricheș după Nordsjaelland – FCSB 2-0: „Nu am mai văzut asta”

Mihai Stoica a vorbit sincer despre Vlad Chiricheș, după ce fundașul a văzut cartonașul roșu în Nordsjaelland - FCSB 2-0.
18.08.2023 | 19:32
Mihai Stoica verdict sincer in cazul lui Chiriches dupa Nordsjaelland  FCSB 20 Nu am mai vazut asta
Mihai Stoica a dat verdictul în cazul lui Vlad Chiricheș după Nordsjaelland - FCSB 2-0. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a oferit primele reacții după înfrângerea FCSB-ului, scor 0-2 cu Nordsjaelland, care a echivalat cu eliminarea din cupele europene. Oficialul vicecampioanei României a vorbit despre Vlad Chiricheș, pe care îl vede un lider incontestabil în vestiarul roș-albaștrilor.

Mihai Stoica, verdict sincer în cazul lui Chiricheș după Nordsjaelland – FCSB 2-0

FCSB nu a reușit să repete performanța din sezonul trecut, când s-a calificat în grupele UEFA Conference League. Echipa lui Gigi Becali a pierdut „dubla” cu Nordsjaelland, din turul al treilea preliminar, iar singura pistă rămâne câștigarea titlului.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a fost eliminat în partida retur din Danemarca, după ce a văzut două cartonașe galbene, ulterior pe cel roșu. Înainte de pauză, fundașul naționalei României a fost avertizat pentru proteste, în timp ce în a doua repriză, Chiricheș a fost sancționat pentru un fault.

Mihai Stoica consideră că Vlad Chiricheș nu trebuia să încaseze al doilea cartonaș galben. Președintele Consiliului de Administrație de la FCSB a avut doar cuvinte de laudă la adresa fundașului central.

ADVERTISEMENT

„E un concurs de împrejurări în cazul lui Chiricheș. În primul meci, la 0-0, a fost excepțional. Cel mai bun de pe teren. Acum, jucase foarte bine. Primul galben l-a luat după o mare greșeală.

El nu s-a dus să protesteze, s-a dus să spună că ne-a oprit din avantaj să le dea ălora două cartonașe galbene. Centralul nu a văzut ceva penalizabil, dar i-a zis asistentul în cască, că a venit de departe. 

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica: „Chiricheș e cel mai important om din vestiar pe care l-am văzut în cariera mea”

Al doilea cartonaș galben nu trebuia să îl ia. Cu el îl teren, Dawa cred că are cea mai bună formă de când joacă fotbal. Chiricheș e cel mai important om de vestiar pe care l-am văzut din cariera mea, peste Rădoi, peste toți. 

Rădoi era apropiat ca vârstă de jucătorii importanți. Se impunea, vorbea în vestiar. Chiricheș e 2 în 1. E și mai mare, și căpitanul naționalei. Când băieții noștri se întorceau de la națională, erau fascinați de aura lui Chiricheș.

ADVERTISEMENT

Noi avem căpitanul naționalei în vestiar”, a declarat Mihai Stoica, la TV Orange Sport. Ulterior, oficialul FCSB-ului a criticat dur arbitrajul din meciul tur cu Nordsjaelland. Mihai Stoica este convins că echipa finanțată de Gigi Becali trebuia să beneficieze de două lovituri de la 11 metri.

Mihai Stoica: „Nordsjaelland n-a meritat să meargă mai departe”

„Atât meciul ăsta (n.r. returul), cât şi meciul tur au fost foarte bine pregătite din punct de vedere tactic de antrenorii noştri. Nu este vina lor sau a jucătorilor că în tur la Djokovic şi la Tavi Popescu nu se dă penalty la faze la care erau aproape clare, dar se dă penalty acum la Pantea.

Aici s-a făcut diferenţa. O singură ocazie a avut Nordsjaelland în prima parte a meciului. În rest, de câte ori au avut mingea, nu ne-au pus probleme. (n.r. despre schimbările de la pauză) La 1-0 trebuia riscat, iar odată cu eliminarea din minutul 63, s-a terminat totul. Un meci şi jumătate din două am fost bine de tot.

Eu zic că Nordsjaelland n-a meritat să meargă mai departe. Eliminarea lor din tur a fost clară, iar la Djokovic a fost o împingere cu amândouă mâinile în careu”, a mai spus Mihai Stoica.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 4,85 este cota pentru „X” la meciul FCSB – Poli Iași 

ADVERTISEMENT