Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiță, semnal de alarmă pentru Gigi Becali și FCSB: “Meseria de antrenor o să cadă în derizoriu dacă ne comportăm așa”. Video exclusiv

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a vorbit despre situația lui Mihai Pintilii. Ce probleme a avut cu Gigi Becali când era antrenor la FCSB.
24.01.2023 | 15:20
Mihai Stoichita semnal de alarma pentru Gigi Becali si FCSB Meseria de antrenor o sa cada in derizoriu daca ne comportam asa Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a fost unul dintre invitații emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, iar oficialul FRF a vorbit despre situația lui Pintilii, dar și despre colaborarea cu Gigi Becali la FCSB, când a fost pus în situații dificile.

Mihai Stoichiță comentează situația lui Mihai Pintilii de la FCSB: „Nu s-a ridicat nimeni de pe bancă”

Mihai Stoichiță a analizat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI situația ingrată în care se află Mihai Pintilii și Leo Strizu la FCSB: „Povestea e foarte clară. Noi, cei de la federație trebuie să recunoaștem licențele pe care antrenorii le obțin de acolo, din Rep. Moldova. Este recunoscută licența lui Leo Strizu, care este trecut în acte antrenor principal, iar ceilalți au respectat exact poziția în care sunt puși. Nu s-a ridicat nimeni de pe bancă, Pintilii chiar a făcut schimbările cu tabela…”. VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Stoichiță trage un semnal clar de alarmă și tranmite un mesaj pentru toți patronii și antrenorii din SuperLiga: „Meseria de antrenor o să cadă în derizoriu atunci, dacă ne comportăm în continuare așa. Eu cred că este foarte important ce se întâmplă unei echipe, pentru că este o disperare a autorității. Dialogurile dintre antrenori și patroni din cadrul unor societăți comerciale cum sunt cluburile nu pot fi interzise”.

În acest context, el consideră că antrenorii trebuie să impună niște limite clare și să nu dea înapoi: „Cel mai important rol îl are antrenorul și abilitatea lui de a se descurca în hățișul acestei situații. Abilitatea de a convinge patronul că și opiniile lui sunt foarte importante și trebuie să fie prioritare. Faptul că stai pe un anumit piedestal te ajută foarte mult, dacă nu îl ai… Dacă Gigi spune: ‘Așa vreau eu!’. De discutat poți să discuți, dar nu să impui”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, dezvăluiri despre celebrul telefon al lui Gigi Becali de la Rapid – FCSB: „Eu am cerut să dialoghez”

Mihai Stoichiță a explicat ce s-a întâmplat când o antrena pe FCSB, când a fost surprins în timp ce vorbea la telefon cu Gigi Becali chiar în timpul meciului din Giulești: „Odată ce tu ca antrenor poți să plătești cu postul pe care îl ai pentru greșelile pe care le faci, atunci lasă-mă măcar să iau eu deciziile. Eu am cerut telefonul să dialoghez cu Gigi Becali. Erau foarte multe dialoguri în spatele meu, prin care mi se sugerau anumite lucruri.

Și atuncea, m-am plictisit, eu trebuia să fiu atent la meci, jucam cu Rapidul pe Giulești. Zic: ‘dă, mă, telefonul!’ I-am explicat lui Gigi. Era vorba de Bicfalvi, luase cartonaș galben, sau Bourceanu. Zic, ‘uite, am vorbit cu el la pauză, i-am spus ce trebuie să facă să se păzească de al doilea galben’. ‘Bine, bă, îți asumi responabilitatea!’ ‘Da, îmi asum responsabilitatea!’”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a încercat să își impună punctul de vedere în fața lui Mihai Stoichiță: „A încercat să spună că e mai bine să-l schimb pe Bicfalvi. Și îi spusesem lui Eric la pauză să nu mai atace decisiv, doar să tatoneze, să nu se mai bage să deposedeze, doar să pună presiune pe adversar. Totul a fost OK, s-a terminat meciul și chiar nu s-a mai deschis acel subiect niciodată, nici ulterior meciului. 1-1 cu Rapid în Giulești nu era un rezultat rău”.

Fostul antrenor al FCSB purta des discuții cu patronul legate de alcătuirea echipei: „Am avut foarte multe dialoguri cu el și am recunoscut și la momentul respectiv. Vorbeam despre echipă, cum vedea el echipa. Păi normal, și tu o vezi într-un fel. Nu mi-a impus, mi-a sugerat și m-a făcut să mă gândesc foarte bine. Și poate am băgat un jucător, chiar dacă pare că l-a impus.

ADVERTISEMENT

Nu, poate era o coincidență de idei, între mine și el. Pentru că eu ascult pe toată lumea. Din 1.000 de idei tot iei ceva bun. Putea să fie bună a lui și proastă a mea. Mai ales că domeniul fotbalistic este o zonă a relativității mai mare ca în orice altceva”, a mai spus Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță îl dă antrenorilor ca exemplu de urmat pe Mirel Rădoi: „Nu acceptă niciun fel de imixtiune”

Mihai Stoichiță îi sfătuiești pe antrenorii din SuperLiga să urmeze exemplul lui Mirel Rădoi„Nu mă întristează, eu cred că ar trebui antrenorii să gestioneze altfel situațiile. E vorba de personalitate, de caracter, de idei… Hai să îți dau un exemplu: Rădoi. Nu acceptă niciun fel de imixtiune! De ce? E un tip care are și el principiile lui.

Dănuț Lupu nu are comfortul financiar al lui Rădoi, dar asta înseamnă că trebuie să fie călcat în picioare? Tocmai de-aia a avut și cu mine o discuție, pentru că nu acceptă! Nu era vorba să îi fac eu echipa. Nu i-am dat nici indicații.

Principala sursă a materiei de antrenor, este oferită de activitatea de jucător. Școala de antrenori, îți pune ordine în gânduri. Îți dă reguli pe care să le urmezi. Atunci oricine ar face șase luni școală de antrenor, ar deveni mare antrenor”, a mai spus directorul tehnic al FRF, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Mihai Stoichiță: „Mircea Lucescu a fost antrenor la Hunedoara fără licență!”

Mihai Stoichiță aduce aminte și de cum și-a început Mircea Lucescu meseria de antrenor: „Experiența pe care o ai ca jucător, pasiunea pe care ai pus-o, atenția antrenorilor pe care le-ai dat-o, e foarte importantă. Lucescu a fost antrenor la Hunedoara fără licență!

A retrogradat, iar a venit în Divizia A, apoi s-a dus antrenor în Italia. A format la începuturi și jucători și echipă, care ulterior au migrat către Dinamo și echipa națională”. 

ADVERTISEMENT