Sport

Mirel Rădoi a luat cuvântul în disputa licențelor de antrenor: „Și eu am fost în situația lui Pintilii”

Mirel Rădoi a intervenit în scandalul licențelor de antrenor. Noul antrenor al celor de la Al Tai i-a luat apărarea lui Mihai Pintilii.
24.01.2023 | 10:20
Mirel Radoi a luat cuvantul in disputa licentelor de antrenor Si eu am fost in situatia lui Pintilii
Mirel Rădoi a intervenit în scandalul licențelor de antrenor în România. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi s-a implicat în scandalul licențelor de antrenor, care îi are protagoniști în acest moment pe Mihai Pintilii și Lucian Burchel. Noul antrenor al celor de la Al Tai, din Arabia Sauită, unde va câștiga 1.200.000 de dolari pe an, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, Mirel Rădoi i-a luat apărarea tehnicianului de la FCSB, dar a afirmat în același timp că, școala de antrenori este foarte importantă.

Mirel Rădoi a intervenit în scandalul licențelor de antrenor: „Și eu am fost în situația lui Pintilii”

Disputa licențelor de antrenor este departe de a se fi terminat. Mihai Pintilii a avut un discurs acid la adresa lui Lucian Burchel, la finalul meciului Hermannstadt – FCSB 0-1. Replica șefului Școlii de Antrenori nu a întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

În exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Lucian Burchel a declarat că va duce cazul în fața Comisiei de Disciplină ca urmare a declarațiilor lui Mihai Pintilii. Mirel Rădoi a urmărit disputa între șeful Școlii de Antrenori și antrenorul FCSB-ului și a oferit o primă reacție.

Fostul tehnician al Universității Craiova a precizat că știe prin ce trece Mihai Pintilii, care nu are voie să dea indicații în timpul meciurilor, însă, totodată, a recunoscut importanța școlii de antrenori prin prisma cunoștințelor care trebuie acumulate.

ADVERTISEMENT

„Am văzut discuțiile din ultimele zile. Și eu am fost în situația lui Pintilii. Pur și simplu făceam antrenamente, dar nu aveam voie să particip la conferințe, nu aveam voie să mă ridic de pe bancă.

Nu aveam voie nici măcar să le dau jucătorilor o sticlă cu apă. La un meci cu Petrolul, m-am ridicat să dau o sticlă cu apă și al patrulea arbitru a venit la mine și mi-a zis: ‘Stai jos’”, a declarat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi i-a luat apărarea lui Mihai Pintilii în scandalul licențelor de antrenor: „Nu are cum să nu fie pregătit”

Mirel Rădoi a precizat că din punct de vedere al presiunii Mihai Pintilii este pregătit, datorită meciurilor decisive din postura de jucător. Totuși, la nivelul cunoștințelor, fostul selecționer al României este convins că tehnicianul FCSB are de recuperat.

„E frustrant, pentru că nu poți să transmiți ceea ce vrei. Iar jucătorii știu cine transmite acele idei. Ei simt că antrenorul principal este cel care decide de la cap la coadă. Din acest punct de vedere, au o problemă cei de la FCSB. Eu sper să se rezolve. Nu e ușor!

ADVERTISEMENT

Pintilii e un jucător care a trecut prin foarte multe meciuri decisive. La nivel de presiune nu are cum să nu fie pregătit. Din punctul de vedere al informațiilor, ca antrenor, sunt multe lucruri de recuperat.

Și eu am fost în situația asta, am crezut că știu cel puțin 50% din ce știe un antrenor. Fals! Nu știam nici 20% din ce poate să te învețe școala de antrenori”, a mai spus Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi, iritat de situația licențelor de antrenor în România: „Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena”

Mirel Rădoi s-a arătat deranjat de faptul că în România, încă se cere carnetul pentru ca un antrenor să poată exercita fără probleme munca la echipă.La un moment dat, aceste carnete de antrenori nu mai țineau cont de studii.

Se dădeau pentru jucătorii care reușeau o calificare la Campionatul European sau Mondial. Nu știu dacă Croitoru, Pintilii sau eu am putea fi împiedicați să antrenăm, dacă nu am luat Bacalaureatul.

Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena, pentru că nu deține acel carnet de antrenor. Noi am rămas singurii care au carnet de antrenor. Mă depășesc aceste legi”, a încheiat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT