Sport

Mihai Toma, puștiul care poate debuta la FCSB, crescut de un rapidist: „Seamănă cu Pintilii și Bourceanu”

Mihai Toma (16 ani) ar putea debuta la FCSB în derby-ul cu Farul. Mihai Stoica l-a lăudat. Fanatik a vorbit cu omul care l-a descoperit
17.09.2023 | 12:17
Mihai Toma pustiul care poate debuta la FCSB crescut de un rapidist Seamana cu Pintilii si Bourceanu
Mihai Toma e la FCSB din 2020. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Toma, „Veratti de România”, cum a fost supranumit de managerul general Mihai Stoica, ar putea debuta la FCSB în derby-ul de la Ovidiu cu Farul. FANATIK a stat de vorbă cu Dani Coman, omul care l-a crescut pe puștiul din Târgoviște.

Mihai Toma, descoperit de Dani Coman: „Va deveni un jucător bun! Cred foarte mult în el”

Mihai Toma a ajuns la FCSB în 2020, când avea doar 13 ani, de la școala de fotbal a lui Dani Coman. Cu selecții la loturile naționale de tineret și proaspăt marcator al unui gol superb la România U19, Mihai Vlăduț Toma ar putea fi următoarea „perlă” a lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Dani Coman i-a făcut puștiului un portret detaliat în exclusivitate pentru FANATIK„E un copil promițător, foarte cuminte! Cu educație bună, foarte modest și muncitor. Cred în el și cred că va avea un progres mare dacă vor avea încredere în el cei de acolo și îl vor ajuta. 

Va deveni un jucător bun. Repet, e un copil foarte bun și muncitor, iar cei care îl cunosc pot confirma, nu o spun doar așa… Acum nu știu ce să zic, nu îl văd zi de zi la antrenamente. Pot să spun doar că eu cred foarte mult în el”.

ADVERTISEMENT

Mihai Toma, comparat cu Pintilii și Bourceanu: „Seamănă ca stil”

Mihai Toma a fost rezervă și pe Ghencea la FCSB – Universitatea Craiova 3-0, iar Dănuț Coman se bucură că ar putea avea încă un jucător important la nivelul primei ligi: „Nu vorbim așa des, doar atunci când ne vedem. Îl urmăresc, a fost ani buni la mine la școala de fotbal. Ar fi frumos să debuteze și să am un jucător la Craiova, pe Ișfan, și pe Toma la FCSB. Sper să își revină și Ișfan pentru că e un jucător de calitate, iar eu sunt convins că Reghe știe să discute cu el”.

Președintele lui FC Hermannstadt îl compară pe Toma cu doi dintre cei mai buni închizători din istoria recentă a clubului: „Din România l-aș compara cu un cuplu de la FCSB: Pintilii-Bourceanu. Seamănă ca stil. V-a zis Meme foarte bine, cu Veratti din fotbalul european. De Bruyne e mai ofensiv. El e un închizător bun pentru vârsta lui.

ADVERTISEMENT

Eu cam așa îl văd, păstrând proporțiile, e un copil de 16 ani până la urmă. Faptul că ei l-au luat în cantonament, l-au luat în lot și e rezervă spune ceva. Să dea Dumnezeu să debuteze cu Farul. Dar chiar dacă nu se va întâmpla, el trebuie să fie cu picioarele pe pământ pentru că îi va veni rândul”.

E sigur că Mihai Pintilii îl poate ajuta enorm: „Sunt convins că face asta”

Dani Coman e sigur că Mihai Pintilii îl poate ajuta mult să evolueze: „Iar dacă debutează la FCSB înseamnă că poate juca și în altă parte. E chiar un copil bun. Îi cunosc și familia. Nu sunt probleme cu el din punctul ăsta de vedere. 

ADVERTISEMENT

Pintilii a jucat și el la nivel mare și poate să îl ajute. Sunt convins că face asta, mai ales că e și un băiat de caracter. Ne-am mai intersectat pe lotul național și e un băiat foarte finuț”.

Mihai Stoica, detalii inedite: „Joacă orice de la mijloc în sus”

Mihai Stoica a fost cel care a dezvăluit că puștiul de 16 ani ar putea debuta în meciul împotriva campioanei„Noi îl avem în lot probabil, duminică, pe Mihai Vlad Toma, care are 16 ani. S-a pregătit excepţional, a fost la echipa naţională (n.r. – România U19) şi a dat un gol de senzaţie, din lovitură liberă. Când dai gol de la 25-30 de metri, nu mai contează ce vârstă ai, contează că ești fotbalist. 

Joacă orice de la mijloc în sus. Este un Verratti, dacă vrei. Este un jucător micuţ, dar inteligent, cu maturitate în exprimare şi care a arătat foarte bine. 

Este pe merit în primii 20, la momentul ăsta. Chiar dacă are o vârstă fragedă. Stă în cameră cu Creţu, căruia i se adresează cu «tăticu’». Creţu e mai mare cu 18 ani decât el!”, a declarat managerul general al FCSB, la Orange Sport.


  • 1,98 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe” la meciul Farul – FCSB

ADVERTISEMENT