News

Mihai Tudose, ironic la adresa lui Manfred Weber, pe tema Schengen. „Minunat de eficient Congresul PPE, sunt blocați de minuscula opoziție austriacă”

Mihai Tudose face ironii după discursul lui Manfred Weber pe tema Schengen. „Câtă delicatețe, ce oameni fini, cât talent”
07.03.2024 | 10:54
Mihai Tudose ironic la adresa lui Manfred Weber pe tema Schengen Minunat de eficient Congresul PPE sunt blocati de minuscula opozitie austriaca
Mihai Tudose a reacționat după discursul liderului PPE privind aderarea României la spațiul Schengen / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mihai Tudose, europarlamentar PSD (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților) a lansat o serie de ironii la adresa liderului PPE, Manfred Weber, în contextul poziției Austriei privind aderarea României cu drepturi depline la spațiul Schengen.

„Minunea populară (europeană)”

Miercuri, în cadrul Congresului PPE la București, popularii europeni au adoptat în unanimitate manifestul care include cererea ca România să fie cât mai curând inclusă cu drepturi depline în spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

Mihai Tudose a postat pe contul Facebook un mesaj ironic, comentând declarația lui Manfred Weber în legătură cu blocajul austriac, depășit acum, și salutat de liderul PNL, Nicolae Ciucă, drept „o victorie pentru România”.

„Minunea Populară (europeană)”.’Vreau să îi rog pe socialiştii din Austria să se răzgândească, deoarece şi socialiştii din Austria se opun să admită cu drepturi depline România şi Bulgaria’

ADVERTISEMENT

Așa a zis Manfred Weber, liderul Popularilor Europeni, la Congresul PPE de la București! Azi…Este cea mai ciudată manifestare a ‘diplomației’, a scris Tudose.

„Minunat de efcient Congresul PPE”

„Adică în Austria opoziția nu vrea… în timp ce ei, cei ce au majoritatea, doresc din răsputeri, dar nu vor să chinuie opoziția austriacă…. Câtă delicatețe, ce oameni fini, cât talent….”

ADVERTISEMENT

Tudose a continuat: „Nu era mai simplu să spună: noi vrem, da’ colegii noștri populari austrieci nu ne ascultă…Ce să zic… minunat de eficient Congresul PPE…. Toți popularii europeni sunt blocați de minuscula opoziție austriacă!!! Minunat…..”

Președintele PPE, Manfred Weber, s-a exprimat clar într-o conferință de presă că cel mai mare familie  politică europeană este în favoarea aderării României și Bulgariei la spațiul european de liberă circulație, ca membri cu drepturi depline.

ADVERTISEMENT

„Vreau îi rog pe socialiştii din Austria să se răzgândească, deoarece şi socialiştii din Austria se opun să admită cu drepturi depline România şi Bulgaria”, a spus Weber.

ADVERTISEMENT