News

Mihai Tudose, ironii la adresa PNL: „Aștept cu groază propunerea vreunui deștept să facem alegerile din 100 în 100 de ani”

Mihai Tudose își ironizează colegii de Coaliție și spune că se așteaptă la o propunere desprinsă de realitate din partea liberalilor.
08.02.2024 | 13:16
Mihai Tudose ironii la adresa PNL Astept cu groaza propunerea vreunui destept sa facem alegerile din 100 in 100 de ani
Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, replică acidă pentru colegii de Coaliție: „Aștept cu groază propunerea vreunui deștept să facem alegerile din 100 în 100 de ani". Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mihai Tudose, membru al conducerii PSD, a analizat argumentele aduse de PNL în favoarea comasării alegerilor într-o intervenție joi, la Știrile B1 TV, evidențiind că „prețul democrației” este unul necesar, în contrast cu un regim dictatorial în care costurile sunt mai reduse.

Mihai Tudose, ironic la adresa colegilor de Coaliție

Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, și-a exprimat scepticismul față de argumentele PNL, afirmând că așteaptă „îngrozit” propunerea cuiva care ar sugera „să avem alegeri la 100 de ani”, subliniind că ar fi o idee absurdă reducerea frecvenței alegerilor pentru a economisi bani.

ADVERTISEMENT

„Eu aștept cu groază o propunere a vreunui deștept de genul acesta, și nu pun neapărat ghilimelele, sau, ba nu, din contră, le pun, a vreunui deștept din ăsta care spune, domne`, hai să facem așa alegerile, din 100 în 100 de ani, că cheltuim mai puțin, eventual, dacă cineva este ales, îl declarăm pe viață și după aia ne rugăm să trăiască cât mai mult”, a spus vicepreședintele social-democraților.

Vicepreședintele PSD afirmă că nu este luată nicio decizie concretă privind comasarea alegerilor din 2024

Întrebat despre cine ar trebui să își asume responsabilitatea pentru decizia de comasare a alegerilor, Tudose a declarat că în cazul unei decizii pozitive, meritul va fi atribuit întregii echipe politice, însă în cazul unei decizii nefavorabile, nimeni nu va recunoaște responsabilitatea.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, însă, nu s-a luat încă nicio hotărâre concretă în această privință. Tudose a subliniat că sunt doar discuții și că nu există nicio decizie formală privind comasările.

Dacă până la urmă se dovedește a fi o decizie bună, este evident că paternitatea și-o va asuma toată lumea. Dacă e o decizie proastă, nu o mai recunoaște nimeni.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu este luată nicio decizie. Comentăm ceea ce s-a comentat și comentăm, și iar comentăm. Uitați-vă un pic în istoricul nu foarte îndepărtat de la cine au venit primele idei privind ușurarea poverii fiscale a statului”, a mai spus Tudose.

Mihai Tudose: „Democrația costă. Dictatura nu costă”

Tudose a ținut să evidențieze diferența de costuri dintre democrație și dictatură, subliniind că, în timp ce democrația poate fi costisitoare, dictatura este mai economică, deoarece permite menținerea unui lider la putere timp îndelungat, fără necesitatea alegerilor regulate.

ADVERTISEMENT

Deși în ultimele zile s-au tot furnizat informații pe surse privind comasarea alegerilor și un posibil calendar, liderii Coaliției de guvernare PSD-PNL, pare că nu au ajuns la o decizie finală. Aceștia ar putea stabili astăzi, 8 februarie, cum vor vota românii în acest an electoral.

ADVERTISEMENT