News

Mii de oameni la un protest anti-mască în Germania. Video

07.11.2020 | 18:12
Mii de oameni la un protest antimasca in Germania Video
ADVERTISEMENT

Mii de oameni la un protest anti-mască în Germania, un protest la care, în mod evident, au lipsit măsurile de siguranță. Totul s-a petrecut la Leipzig și oamenii au protestat faţă de restricţiile impuse de autorităţi în perioada pandemiei de coronavirus.

Organizatorii anunţau, înainte de manifestaţie, că vor fi aproximativ 20.000 de participanţi. Poliţia nu a oferit o estimare cu privire la numărul de manifestanţi, dar a intervenit de câteva ori, folosind megafoane.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii nu au ezitat și au solicitat participanţilor să îşi pună mască şi să menţină o distanţă socială de 1,5 metri. A fost însă aproape imposibil de respectat acest mesaj.

Protest anti-mască în Germania cu mii de oameni

Protestul a venit în contextul în care Germania a înregistrat un nou record de infectări pe o zi – 23.399. Începând de luni, restaurantele, barurile, cafenelele, muzeele, teatrele şi sălile de sport s-au închis pentru patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că în timpul unei manifestaţii la sfârşitul lui august, mai multe sute de protestatari au forţat barierele de securitate pentru a urca pe scările Reichstagului, sediul Camerei Deputaţilor (Bundestag), marcând o nouă etapă în radicalizarea mişcării.

Aceste manifestaţii adună o mulţime diversă compusă din militanţi anti-vaccin, complotişti, cetăţeni preocupaţi serios de restricţiile legate de Covid-19, dar şi, potrivit autorităţilor, simpatizanţi ai extremei drepte.

ADVERTISEMENT

Interesant este că la începutul lunii octombrie, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autorităţile germane au decis includerea României, cu întreg teritoriul naţional, pe lista „zonelor de risc”.

MAE precizează, referitor la obligativitatea autoizolării timp de 14 zile a persoanelor care merg in Germania, indifierent de cetăţenie, că măsură a fost decisă la nivel federal, iar implementarea efectivă va fi realizată la nivel local, în baza unor decizii adoptate la nivel de land.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, MAE recomandă românilor să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment adoptate la nivelul landului de destinaţie.

 

 

 

ADVERTISEMENT