News

Miliardarul care a inventat cel mai popular pistol din lume a murit. Ce avere uriașă a lăsat în urmă

Omul de afaceri austriac, Gaston Glock, inventatorul faimosului pistol care îi poartă numele, a încetat din viață miercuri, la vârsta de 94 de ani.
28.12.2023 | 08:17
Miliardarul care a inventat cel mai popular pistol din lume a murit Ce avere uriasa a lasat in urma
Armele create de Gaston Glock sunt printre cele mai populare din lume / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Miliardarul Gaston Glock, cel care a dat numele uneia dintre cele mai populare arme de foc din lume, a încetat din viață, potrivit anunțului făcut de compania pe care a fondat-o.

Gaston Glock s-a îmbogățit din contracte cu armata austriacă

Gaston Glock a devenit cunoscut în începutul anilor 1980 pentru invenția sa: un pistol care a devenit extrem de popular datorită ușurinței, vitezei și mecanicii sale infailibile. Acesta a devenit rapid o armă de bază atât pentru forțele de ordine, dar și pentru grupurile criminale.

ADVERTISEMENT

Compania fondată de Glock în 1963, inițial specializată în producția de bunuri de consum din plastic și lemn, a realizat o schimbare semnificativă la începutul anilor ’70, când a început producția de cuțite și accesorii militare.

Momentul decisiv în istoria companiei a venit în 1980, când Glock a câștigat o licitație importantă organizată de armata austriacă. Astfel el a livrat un nou pistol, care a intrat în dotarea forțelor militare.

ADVERTISEMENT

Glock, printre cele mai cunoscute branduri de arme din lume

Cu o abordare inovatoare, Glock a creat un pistol mai ușor, utilizând piese din plastic într-un mod revoluționar. Acesta era compact, ușor de dezasamblat, conținea mai multe cartușe în încărcător și se remarca prin faptul că nu se bloca niciodată.

Având fabrici în numeroase țări, inclusiv Statele Unite, Glock a avut un impact major pe una dintre cele mai mari piețe de armament din lume.

ADVERTISEMENT

Moștenire de un miliard de euro

Cu toate astea, Gaston Glock a preferat discreția și a stat mai mult departe de atenția publică. De cealaltă parte, a arătat întotdeauna o grijă exacerbată pentru produsele sale. Astfel, el a manifestat o abordare agresivă față de presa care critica sau relata negativ despre compania sa, relatează Știrile Pro TV.

Glock a fost și unul dintre cei mai bogați oameni din Austria, cu o avere estimată la peste un miliard de euro. În 2011, el a divorțat de soția sa, iar evenimentul s-a încheiat cu o veritabilă luptă pentru avere.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 27 decembrie 2023, compania fondată de Gaston Glock a emis un comunicat care a anunțat decesul magnatului austriac. Textul documentului se încheie cu motto-ul care l-a făcut celebru pe Gaston Glock: “Fă-l simplu, fă-l perfect. Perfecțiunea continuă”.

ADVERTISEMENT