News

Militar din trupele pentru operaţii speciale, mort subit după un salt paraşuta. Florin avea doar 49 de ani

Doliu în Armata Ronână. Un militar din trupele pentru operaţii speciale a murit subit, după ce a sărit cu paraşuta, la Ghmbav
08.12.2022 | 12:10
Militar din trupele pentru operatii speciale mort subit dupa un salt parasuta Florin avea doar 49 de ani
Florin Ştreangă a murit la 49 de ani Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Maistrul militar clasa a II-a Florin Ștreangă, din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, şi-a pierdut viaţa la începutul acestei săptămâni, pe Aeroportul Ghimbav, de lângă Braşov.

Militarul a murit în urma unui atac de cord

Florin Ştreangă avea 49 ani, era angajat al MapN din anul 1993, era căsătorit și avea doi copii.

ADVERTISEMENT

Militarul se afla pe Aeroportul Ghimbav pentru executarea unor salturi de parașutare, când și-a pierdut brusc cunoștiința. După acordarea primului ajutor la fața locului, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Brașov, unde după o intervenție chirurgicală efectuată în regim de urgență, a decedat.

Potrivit colegilor, Florin şi-a pierdut viaţa la scurt timp după ce a încheiat salturile cu paraşuta programate în cadrul antrenamentului de luni.

ADVERTISEMENT

“După executarea salturilor programate, maistrul militar Ştreangă Florin a suferit un atac de cord si după mai multe încercări de resuscitare a decedat.

Cinste şi onoare memoriei sale! Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate”, a transmis Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor Condor.

ADVERTISEMENT

Florin Ştreangă va fi înmormântat vineri, 9 decembrie 2022, la Cimitirul Municipal din Mangalia.

Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale este subordonat Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale de la Târgu-Mureș. Militarii săi acționează în toate mediile – terestru, aerian și maritim – şi au brevete de scafandri, scafandri de luptă, parașutist pe toate categoriile și tipurile de parașută rotundă, aripă, maeştri în scufundare.

De asemenea, minilarii săi efectuează antrenamente de trageri speciale, inclusiv trageri sub apă. O zi de antrenament înseamnă minimum șase ore de pregătire.

ADVERTISEMENT
Tags: