News

Soldat francez, găsit mort într-un hotel din București. Bărbatul a fost înjunghiat. Ancheta, preluată de Parchetul Militar. Update

Un militar francez a fost găsit înjunghiat într-un hotel din Capitală, în zona Pieței Presei Libere, una dintre ipoteze fiind comiterea unei crime.
06.11.2022 | 18:26
Soldat francez gasit mort intrun hotel din Bucuresti Barbatul a fost injunghiat Ancheta preluata de Parchetul Militar Update
Hotelul în care a fost găsit trupul militarul francez/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT
06-11-2022
16:31

Parchetul Militar a preluat ancheta în cazul militarului francez găsit mort. Nu e exclusă varianta sinuciderii

Conform celor mai noi informații, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul militarului francez găsit mort într-o camera a hotelului Pullman din Capitală, relatează Agerpres.

Cercetarea la faţa locului este efectuată de Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, sub supravegherea unui procuror militar.

În acest moment, potrivit unor surse judiciare, anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii.

Militarul decedat aparține de batalionul francez dislocat la baza militară de la Cincu, parte a Grupului de Luptă al NATO din România

Cadavrul militarului francez a fost găsit de către camerista hotelului la care era cazat, informează Digi24.

Se pare că moartea a survenit în urma înjunghierii cu o foarfecă în gât, însă urmeză ca medicul legist să stabilească în mod exact cauzele decesului.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, poliția română face cercetarea la fața locului astfel că datele sunt încă incomplete.

Deși nu exclusă ipoteza sinuciderii, anchetatorii înclină mai degrabă către varianta unei crime.

ADVERTISEMENT

Francezul era cazat la hotelul din nordul Capitalei din data de 3 noiembrie, iar în cameră nu au fost găsite urme de jaf sau de pătrundere forțată.

Fiind vorba de un militar francez trimis în misiune în țara noastră, este posibil ca în anchetă să fie implicate și autoritățile militare franceze.

ADVERTISEMENT

Francezii au trimis deja 700 de soldați în România și vor mai trimite 1500, alături de 20 de vehicule blindate de luptă și 12 tancuri Leclerc. O parte dintre ei au garnizoana la Cincu, în județul Brașov, iar alții se afla la baza Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Un alt incident în care a fost implicat un soldat din Franța a avut loc în martie, când un militar aflat la Iași s-a împușcat singur, din greșeală, cu arma pe care o avea în dotare.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut în timpul unor exerciții militare ale Forței de Răspuns a NATO.