News

Militarii ucraineni din Mariupol lansează contraatacuri. Batalionul Azov vrea să-i strice planurile paradei de 9 Mai lui Vladimir Putin

Militarii ucraineni din orașul-port Mariupol lansează contraatacuri. Batalionul Azov vrea să-i strice planurile paradei militare de 9 Mai lui Vladimir Putin
18.04.2022 | 16:51
Militarii ucraineni din Mariupol lanseaza contraatacuri Batalionul Azov vrea sai strice planurile paradei de 9 Mai lui Vladimir Putin
Militarii ucraineni din Mariupol lansează contraatacuri. Batalionul Azov vrea să-i strice planurile paradei de 9 Mai lui Vladimir Putin
ADVERTISEMENT

Apărătorii orașului Mariupol, distrus în întregime de invadatorii din Federația Rusă și complet încercuit, au anunțat că își continuă lupta, în ciuda superiorității numerice a inamicului, și lansează contraatacuri.

Militarii ucraineni din orașul-port Mariupol lansează contraatacuri

Ei au publicat pe rețeaua Telegram un film cu unul dintre contraatacurile întreprinse de celebrul Batalion Azov împotriva forțelor trimise de Vladimir Putin să invadeze Ucraina.

ADVERTISEMENT

Apărarea orașului Mariupol continuă. În ciuda forțelor superioare numeric ale inamicului, luptătorii din Regimentul Azov au lansat un contraatac”, se precizează în comentariul care însoțește filmarea.

Rezistența militară a Ucrainei la Mariupol a creat probleme serioase armatei Federației Ruse în toate teatrle de operații, potrivit serviciilor de informații ale Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Comandanții ruși sunt îngrijorați în legătură cu timpul foarte lung de care a avut nevoie pentru a ocupa un oraș ca Mariupol. Rezistența hotărâtă a ucrainenilor a devenit un test serios pentru trupele Federației Ruse și solicită la maximum trupele și armamentul, încetinind ofensiva rusă în alte locuri”, se arată într-un mesaj al serviciilor britanice de informații, citat de Segodnia Ucraina.

Iar Aleksei Arestovici, consilier la Administrația Prezidențială, a declarat că trupele Federației Ruse care încercuiesc Mariupolul au suferit pierderi foarte serioase și sunt slăbite semnificativ.

ADVERTISEMENT

Batalionul Azov vrea să-i strice planurile paradei de 9 Mai lui Vladimir Putin

Important de precizat este faptul că Rusia are nevoie să ocupe orașul-port Mariupol, aflat în sudul Ucrainei, pe coasta Mării Azov, din cauza poziției sale strategice – controlul asupra acestei localități ar însemna obținerea unei legături terestre între Peninsula Crimeea, ocupată de Moscova în 2014, și zona Donbas, unde se află cele două republici separatiste Donețk și Lugansk.

Reamintim că, potrivit specialiștilor, cucerirea Mariupolului ar fi o victorie importantă pentru Vladimir Putin, care ar vrea să organizeze, de 9 Mai, o paradă militară în această localitate. Iar pentru atingerea acestui obiectiv, trupele ruse au început încă de duminică un atac masiv.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în cursul zilei de duminică, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că le acordă o perioadă de grație militarilor Ucrainei rămași să apere oreșul-port Mariupol, între orele 06:00 și 13:00. Kremlinul le-a promis că, dacă se predau, vor fi tratați în conformitate cu reglementările internaționale privitoare la prizonierii de război.

ADVERTISEMENT