News

Ministerul de Interne îi felicită pe polițiști și jandarmi pentru modul în care au gestionat înmormântarea lui Emi Pian

09.08.2020 | 17:29
Ministerul de Interne ii felicita pe politisti si jandarmi pentru modul in care au gestionat inmormantarea lui Emi Pian
ADVERTISEMENT

Ministerul de Interne consideră că și-a făcut datoria în timpul înmormântării lui Emi Pian, un eveniment extrem de stresant pentru angajații ministerului.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, dă asigurări că polițiștii și jandarmii au acționat corect în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care au existat informații potrivit cărora ar exista tensiuni între participanții la înmormântare și forțele de ordine.

MAI le mulțumește angajaților care au gestionat înmormântarea lui Emi Pian

„Așa cum știți, în ultimele zile, în spațiul public, structurile MAI au fost ținta unor critici, anumite persoane, încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate și că polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control. În ciuda criticilor din spațiul public, efectivele MAI au capacitatea de a gestiona eficient situația și datorită modului în care au acționat nu s-a produs niciun incident semnificativ”, a declarat Monica Dajbog.

ADVERTISEMENT

Polițiștii s-au apărat după ce societatea civilă îi acuză tot mai mult că sunt în mână cu interlopii și nu doar mimează că iau măsuri în cazul clanurilor din București.

De exemplu, în zilele de preiveghi din casa lui Emi Pian, sute de oameni s-au plimbat fără mască de protecție într-un spațiu închis, fără ca forțele de ordine să facă ceva concret în acest sens.

ADVERTISEMENT

„Colegii noștri au luat măsuri graduale și concrete de prevenire, astfel încât să nu vorbim de victime omenești, de scandaluri sau de tulburarea gravă a ordinii publice, Jandarmeria și Poliția au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun. Criticile din spațiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună-credință și întotdeauna ne-am autosesizat dacă a fost necesar. Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că polițiștii și-au făcut datoria, persoanele care nu au respectat reglementările au fost desigur sancționate”, a completat Monica Dajbog.

În ciuda faptului că oamenii de rând nu sunt mulțumiți de modul în care MAI gestionează situația, reprezentanții ministerului s-au lăudat singuri și s-au felicitat între ei.

ADVERTISEMENT

Conducerea ministerului dorește să transmită mulțumiri efectivelor care au acționat în ultimele zile pentru protejarea cetățenilor din întreaga țară într-un context extreme de dificil. Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetățenii, fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de evenimente sportive, culturale, religioase, evenimente private sau alte tipuri de procesiuni. Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar de fiecare dată structurile MAI au acționat astfel încât să reducă astfel de riscuri, iar oamenii să nu aibă de suferit”, a concluzionat reprezentantul MAI.

ADVERTISEMENT