ADVERTISEMENT
News

Ministerul Educației: “97% dintre cei înscriși au fost prezenți la prima probă a bacalaureatului”. Câți au fost eliminați

Ministerul Educației a anunțat că 63 de elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.
Autor: Anca Flondor | 28.06.2021 | 19:36
Ministerul Educației: “97% dintre cei înscriși au fost prezenți la prima probă a bacalaureatului”. Câți au fost eliminați
Ministerul Educației: “97% dintre cei înscriși au fost prezenți la prima probă a bacalaureatului”. Câți au fost eliminați. Sursa foto: INQUAM /Octav Ganea

Potrivit Ministerului Educației la prima probă a examenului de Bacalaureat s-au prezentat 117.807 elevi, adică 97% dintre cei înscriși. 3.618 de candidați nu au fost prezenți.

ADVERTISEMENT

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă în prima zi a examenului au fost eliminați 63 de candidați.

Ministerul Educației: “97% dintre cei înscriși au fost prezenți la prima probă a bacalaureatului”

Luni a avut loc prima probă a examenului de Bacalaureat, la Limba și literatura română. Ministerul Educației a anunțat că 3.618 de candidați nu s-au prezentat.

ADVERTISEMENT

“La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română), desfășurată astăzi, 28 iunie, au fost prezenți 117.807 candidați (97% din totalul candidaților înscriși pentru susținerea acestei probe: 121.488). Nu s-au prezentat 3.618 candidați”, a transmis Ministerul Educației.

Potrivit aceleiași surse, 63 de elevi au fost eliminați în timpul examenului pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

“Subiectele nu vor fi mai ușoare. Formulările vor fi clare, pe înțelesul candidaților, și nu accept sub nicio formă formulări capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național.

Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor, nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ”, a declarat ministrul, Sorin Cîmpeanu înaintea primei probe a examenului.

ADVERTISEMENT

De asemenea Sorin Cîmpeanu i-a îndemnat pe elevi să nu copieze.

“E bine să se gândească fiecare, pentru că odată ajunși în această situație, fiind declarat eliminați din examen, nu există posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor la probele eventual promovate anterior și, de asemenea, nu se mai pot înscrie la următoarele două sesiuni de Bacalaureat”, a mai spus Cîmpeanu.

Următoarele probe ale examenului se vor desfășura astfel:

  •  marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.
ADVERTISEMENT

Afișarea primelor rezultate se va face pe data da 5 iulie, până la ora 12.00. În aceeași zi, până la ora 18.00 se pot depune contestațiile. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 9 iulie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!