News

Ministerul Sănătății, vizat de percheziții. Procurorii suspectează o posibilă fraudă la un concurs

Marți seara, Ministerul Sănătății a fost vizat de percheziții ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs.
10.10.2023 | 20:05
Ministerul Sanatatii vizat de perchezitii Procurorii suspecteaza o posibila frauda la un concurs
Procurorii fac percheziții la Ministerul Sănătății. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează, marți, 10 octombrie, o serie de percheziții la Ministerul Sănătății. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs.

Procurorii fac percheziții la Ministerul Sănătății. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs

Oamenii legii suspectează faptul că unele persoane ar putea fi implicate în fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa l grad superior, în cadrul unei direcții a ministerului.

ADVERTISEMENT

În acest sens, potrivit unui comunicat al Parchetului, perchezițiile au loc atât la sediul Ministerului Sanătății, cât și ”la domiciliul unor persoane fizice.” Aceste cercetări vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului I București efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. prev. de art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000.

ADVERTISEMENT

Suspiciunile se refer la fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul recunoaștere a calificărilor și reglementare.

În cursul zilei de 10.10.2023, după obținerea autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară la sediul Ministerului Sănătății și la domiciliul unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat Direcției Generale Anticorupție”, se arată în comunicatul Parchetului.

ADVERTISEMENT

Zona Sănătății, mai multe scandaluri de corupție în ultima perioadă

Luna trecută, un nou scandal de corupție a planat asupra sistemului medical din ţară. Pe 20 septembrie au avut loc percheziții la unul dintre cele mai cunoscute spitale din ţară: Institutul Marius Nasta din Bucureşti.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie au făcut percheziţii într-un dosar de corupţie. Au fost vizaţi medici si anestezişti suspectați de luare de mită la intervenții chirurgicale.

ADVERTISEMENT

Anterior, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor Bucureşti a fost acuzat că a luat mită 20.000 de euro. El a fost arestat pentru 30 de zile, iar managerul Spitalului Colentina a fost plasat în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT