News

Ministerul Sănătății, vizat de percheziții. Procurorii suspectează o posibilă fraudă la un concurs

Marți seara, Ministerul Sănătății a fost vizat de percheziții ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs.
10.10.2023 | 20:05
Ministerul Sanatatii vizat de perchezitii Procurorii suspecteaza o posibila frauda la un concurs
Procurorii fac percheziții la Ministerul Sănătății. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează, marți, 10 octombrie, o serie de percheziții la Ministerul Sănătății. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs.

Procurorii fac percheziții la Ministerul Sănătății. Există suspiciuni privind fraudarea unui concurs

Oamenii legii suspectează faptul că unele persoane ar putea fi implicate în fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa l grad superior, în cadrul unei direcții a ministerului.

ADVERTISEMENT

În acest sens, potrivit unui comunicat al Parchetului, perchezițiile au loc atât la sediul Ministerului Sanătății, cât și ”la domiciliul unor persoane fizice.” Aceste cercetări vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului I București efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. prev. de art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000.

ADVERTISEMENT

Suspiciunile se refer la fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul recunoaștere a calificărilor și reglementare.

În cursul zilei de 10.10.2023, după obținerea autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară la sediul Ministerului Sănătății și la domiciliul unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat Direcției Generale Anticorupție”, se arată în comunicatul Parchetului.

ADVERTISEMENT

Zona Sănătății, mai multe scandaluri de corupție în ultima perioadă

Luna trecută, un nou scandal de corupție a planat asupra sistemului medical din ţară. Pe 20 septembrie au avut loc percheziții la unul dintre cele mai cunoscute spitale din ţară: Institutul Marius Nasta din Bucureşti.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie au făcut percheziţii într-un dosar de corupţie. Au fost vizaţi medici si anestezişti suspectați de luare de mită la intervenții chirurgicale.

ADVERTISEMENT

Anterior, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor Bucureşti a fost acuzat că a luat mită 20.000 de euro. El a fost arestat pentru 30 de zile, iar managerul Spitalului Colentina a fost plasat în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil